September 2010

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
< September 2010 >
M S S R K J S
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Kalendher Setaun

Prastawa[besut | besut sumber]

29 September[besut | besut sumber]

  • Ingkang maragani Amérika Sarékat, Tony Curtis tilar donya ing yuswa 85 taun, awit saking serangan jantung. (KapanLagi) (Pikiran Rakyat) (E!)
  • Gliese 581 g, planit ingkang nembé kapanggih, dumunung wonten ing zona layak huni bintang indhukipun, papan mbokmanawi wonten toya. (BBC) (Tempo) (Liputan 6) (Media Indonésia) (Antara)

    28 September[besut | besut sumber]

  • Présidhèn Indonésia Susilo Bambang Yudhoyono nglantik Laksamana TNI Agus Suhartono dados Panglima TNI ingkang énggal. Présidhèn ugi nglatik Laksamana Madya Soeparno dados Kepala Staf Angkatan Laut ingkang énggal. (VOA) (Kompas) (Tempo)
  • Présidhèn Ruslan Dmitry Medvedev mecat Wali kitha Moskwa Yuri Luzhkov lan ngangkat Deputi Wali kitha Vladimir Resin dados penjabat Wali kitha. (Antara) (Liputan 6) (Media Indonésia) (Tempo) (BBC)
  • Kim Jong-un, putra bungsu pemimpin Koréa Lèr Kim Jong-il, dipunangkat dados Jenderal bintang 4. (Media Indonésia) (BBC) (Kompas) (Liputan 6) (Vivanews)

    27 September[besut | besut sumber]

    26 September[besut | besut sumber]

    Max Biaggi
    Max Biaggi
  • Pembalap Itali Max Biaggi sesarengan kaliyan tim Aprilia dipunpesthèkaken tampil minangka juwara donya balap motor Superbike mangsa 2010.
  • Pembalap Spanyol Fernando Alonso njuarani Grand Prix Formula Satu ing Singapura (Kompas)

    25 September[besut | besut sumber]

    24 September[besut | besut sumber]

  • Gennady Yanayev, politisi Soviet lan pemimpin percobaan kudeta Soviet 1991, tilar donya. (Harian Analisa) (Pikiran Rakyat)

    23 September[besut | besut sumber]

  • Aafia Siddiqui dipunpatrapi ukuman kunjara 86 taun déning pangadilan fédheral Amérika Sarékat amargi ngawontenaken pacoban mrejaya satunggaling personil militèr Amérika Sarékat di Afghanistan. (SIB) (BBC) (VOA) (Vivanews)

    22 September[besut | besut sumber]

  • Kejaksaan Itali nyita aset Bank Vatikan agengipun 23 juta, amargi dugaan praktik pangumbahan arta. (Tempo) (VOA) (Radio Nederland Wereldomroep)
  • Mahkamah Konstitusi ngabulaken sapérangan gugatan Yusril Ihza Mahendra dhumateng mangsa kalungguhan jaksa agung, ingkang salajengipun nuwuhaken kontroversi ngéngingi kaabsahan kalungguhan Jaksa Agung Hendarman Supandji.

    21 September[besut | besut sumber]

  • Mahamantri Somalia Omar Abdirashid Ali-Sharmarke mundur saking jabatanipun. (Antara) (Vivanews) (Media Indonésia)

    20 September[besut | besut sumber]

    19 September[besut | besut sumber]

  • Pamaréntah fédheral Amérika Sarékat ngeklaim sampun nutup permanèn sumur lisah BP ingkang bocor ing dhasar Teluk Mèksiko. (VOA) (BBC)
  • Swèdhen ngawontenaken pilihan umum ingkang asilipun Aliansi kanan-tengah pikantuk swanten paling kathah. (BBC) (Kompas)

    18 September[besut | besut sumber]

    17 September[besut | besut sumber]

  • Simian immunodeficiency virus (SIV) dipunlapuraken sampun révolusi wiwit 32.000 taun ingkang kapengker. (Calorie Lab) (Digital News Report) (Healthy Living)

    16 September[besut | besut sumber]

  • Paus Benediktus XVI rawuh ing Karajan Manunggal ingkang nandhani kunjungan kenagaraan pisanan déning Paus ing nagarai wau. (ThePapalVisit) (Kompas) (BBC) (Tempo)
  • Margi RE Martadinata ing Tanjung Priok ambles watawis 7 mèter (Kompas)
  • Kelompok kaus merah di Thailand pérangan Utara bersiap-siyap untuk berdemonstrasi dalam rangkat peringatan empat taun kudeta ingkang menggulingkan mantan Mahamantri Thaksin Shinawatra. (BBC) (Tempo) (MetroTV)

    15 September[besut | besut sumber]

    14 September[besut | besut sumber]

    13 September[besut | besut sumber]

  • Rafael Nadal dados juwara AS Terbuka lan nggayuh gelar Grand Slam. raga/2010/09/100914_usopenmenpix.shtml (BBC) (Liputan 6) (Tempo) (Media Indonésia) (Metro TV)

    12 September[besut | besut sumber]

  • Pamilih ing Turki sampun nyetujoni éwah-éwahan konstitusi langkung referendum. (VOA) (BBC) (Media Indonésia)
  • Aaksi penusukan lan pemukulan dhumateng anggota Majelis Gréja HKBP Pondok Timur Indah, Bekasi, iggih punika Pendeta Luspida Simanjuntak lan Sintua Hasian Sihombing. (Detik) (Republika) (VIVANews) (Okezone) (Kompas)

    11 September[besut | besut sumber]

  • Kei Tani, trombonis jazz lan aktor asal Jepang tilar donya. (Japan Times)

    10 September[besut | besut sumber]

  • Kalih pesawat tempur Sukhoi SU-27 SKM ingkang dipunpesen déning pamaréntah Indonésia saking Ruslan dugi ing Lapangan Udara (Lanud) Sultan Hasanudin, Makassar. (Kompas) (Detik) (Yahoo Indonésia)

    9 September[besut | besut sumber]

    8 September[besut | besut sumber]

  • Kemenag Indonésia netepaken Idul Fitri taun 2010 dhawah tanggal 10 September 2010 langkung sidang itsbat. (Detik) (Tribun News)

    7 September[besut | besut sumber]

  • Parté Buruh Australia, ingkang dipunpimpin déning Julia Gillard, minangka pamaréntahan minoritas sasampunipun pilihan umum fédheral. (Tempo) (Media Indonésia) (BBC)
  • Ekonom Indonésia, Arif Arryman meninggal donya padha usia 54 taun. (Detikcom) (Tempo) (Bisnis Indonésia) (VIVANews) (Suara Merdeka)

    6 September[besut | besut sumber]

  • Menlu Indonésia kaliyan Menlu Malaysia ngawontenaken pirembagan kagandhèng kaliyan masalah ingi antawis kalih nagari ing Kinabalu, Malaysia. (VIVANews) (Kompas) (MetroTV) (Okezone) (Detik)

    5 September[besut | besut sumber]

  • Golongan separatis Basque, ETA, ngumumaken gencatan sanjata. (BBC) (VOA) (Analisa) (Antara) (Liputan 6)
  • Pebalap sepéda montor Jepang Shoya Tomizawa tiwas sasampunipun ngalami kacilakan fatal ing balapan kelas Moto2 Misano, San Marino. (Autosport)

    4 September[besut | besut sumber]

    3 September[besut | besut sumber]

  • Lindhu kanthi kakiyatan 7,1 skala Richter kadadosan wonten ingi Pulau Selatan ing Selandia Énggal, njalari karisakan ageng ing Christchurch. (VOA) (Vivanews) (BBC) (Media Indonésia) (Antara)
  • Gunung Sinabung ing Sumatra Lèr njeblug malih. (MSNBC)
  • Tigang dasa setunggak èwu jalmi ing Carolina Lèr, Amérika Sarékat, dipunévakuasi amargi Badai Earl ingkang sampun ngrisak Kapuloan Leeward,. (BBC) (Kompas) (VOA) (Media Indonésia) (Tempo)

    2 September[besut | besut sumber]

    1 September[besut | besut sumber]

  • Perang Irak mlebet tahap pungkasan kanthi rampungipun operasi tempur ing Irak. (BBC) (Tempo) (Media Indonésia) (Kompas) (Analisa)

    Ugi pirsani[besut | besut sumber]

  • Dasawarsa September Taun :
    1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
    1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
    1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
    1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
    1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
    1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
    1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
    1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
    1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
    1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
    2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
    2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
    2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029