Carolina Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of North Carolina
Flag of North Carolina State seal of North Carolina
Flag of North Carolina Seal
Julukan: Tar Heel State; Old North State;
Cackalacky or North Cackalacky;
The Goodliest Land; The Rip Van Winkle State
Map of the United States with North Carolina highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Raleigh
Kutha paling gedhé Charlotte
Area  Ranking angka 28 ing AS
 - Total 53,865 sq mi
(139,509 km²)
 - Jembar 150 miles (240 km)
 - Dawa 560[1] miles (901 km)
 - % banyu 9.5
 - Garis lintang 34°N nganti 36°21'N
 - Garis bujur 75°30'W nganti 84°15'W
Populasi  Rangking 10th ing AS
 - Total 8,049,313
 - Kapadhetan 165.24/sq mi 
63.80/km² (angka 17 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mt. Mitchell[2]
6,684 ft  (2,038 m)
 - Mean 705 ft  (215 m)
 - Titik paling cendhèk Samudra Atlantika[2]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  21 November, 1789 (angka 12)
Gubernur Mike Easley (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Elizabeth Dole (R)
Richard Burr (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan NC US-NC
Situs web www.nc.gov

North Carolina iku praja ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku kutha Raleigh lan kutha sing gedhé dhéwé ya iku kutha Charlotte. North Carolina minangka salah siji saka 13 koloni sing asli lan minangka papan uripé koloni Inggris sing pisanan ing Amérika Sarékat. Ing tanggal 1 Juli, 2007, sing ndunungi watara 9,061,032 jiwa.[3]

Transportasi[besut | besut sumber]

Dalan gedhé[besut | besut sumber]

There are many big roads in North Carolina. North Carolina has more state maintained roads than any other state in the United States.[4] The biggest roads are:

Papan Anggegana[besut | besut sumber]

Ana sawetara papan anggegana utama lan internasional ing North Carolina, antarané:

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "North Carolina Climate and Geography". NC Kids Page. North Carolina Department of the Secretary of State. 8 Mèi 2006. Dijupuk 2006-11-07.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-06.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. ^ "national and state population estimates". Annual Population Estimates 2000 to 2006. US Census Bureau. 2006-12-22. Dijupuk 2006-12-22. 
  4. ^ Hartgen, David T. and Ravi K. Karanam (2007). "16th Annual Report on the Performance of State Highway Systems" (PDF). Reason Foundation. k. 14 (in pdf), 8 (in printed report). Dijupuk 2007-10-20.