Alabama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Artikel iki isiné ngenani Alabama.Kanggo kagunan liya, pirsani Alabama (disambiguasi).
Alabama
Gendéra Alabama Lambang Alabama
Bendera Alabama Lambang Alabama
julukan: Yellowhammer State, Heart of Dixie
Motto: Audemus jura nostra defendere
Péta Amérika Sarékat, kanthi Alabama ditandhani
Basa resmi Inggris
Basa lokal Inggris 96.17%,
Spanyol 2.12%
Ibukutha Montgomery
Kutha paling gedhé Birmingham
(229,424, est. 2006)[1]
Metro paling gedhé Greater Birmingham Area
Wewengkon  Peringkat ka-30
 - Total 52,419 mil² (135,765 km²)
 - Amba 190 mil (306 km)
 - Dawa 330 mil (531 km)
 - % tlatah banyu 3.20
 - Lintang 30° 11′ N nganti 35° N
 - Bujur 84° 53′ W nganti 88° 28′ W
Pedunung  Peringkat ka-23
 - Total (2000) 4,447,100
 - Kapadhetan 84.83/sq mi 
33.84 jiwa/km² (26th)
Élevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Cheaha[2]
2,407 ft  (734 m)
 - Rata-rata 499 ft  (152 m)
 - Titik paling cendhèk Lempongan Meksiko[2]
0 ft  (0 m)
Mlebu Uni  14 Desember 1819 (ka-22)
Gubernur Bob R. Riley (R)
Senator Richard Shelby (R)
Jeff Sessions (R)
Utusan Konggrès List
Zona wektu Central: UTC-6/DST-5
Cekakan AL US-AL
Situs resmi www.alabama.gov

Alabama iku nagara bagéyan Amérika Sarékat sing dumunung ing bagéyn kidul Amérika Lor. Alabama wewatesan langsung karo Tennessee ing sisih lor, Georgia ing sisih wétan, Florida lan Lempongan Mèksiko ing sisih kidul, sarta Mississippi ing sisih kulon. Nagara urutan kaping-22 sing gabung marang Union, Alabama gabung marang Konfèdherasi Amérika Sarékat ing taun 1861. Sawisé Perang Sadulur, Alabama bali mlebu sarékat ing taun 1868.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Annual Estimates of the Population for Incorporated Places in Alabama, Listed Alphabetically: April 1, 2000 to July 1, 2006" (CSV). 2007 Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. June 28 2007. Retrieved 28 Juni.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  2. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Unknown parameter |accessmonthday= ignored (help); Check date values in: |date= (help)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alabama&oldid=1055486"