Alabama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Artikel iki isiné ngenani Alabama.Kanggo kagunan liya, pirsani Alabama (disambiguasi).
Alabama
Gendéra Alabama Sègel praja Alabama
Bendera Alabama Lambang Alabama
Julukan: Yellowhammer State, Heart of Dixie
Motto: Audemus jura nostra defendere
Petha Amérika Sarékat mawa Alabama kasentrong
Basa resmi Inggris
Basa guneman Inggris 96.17%,
Spanyol 2.12%
Kutha krajan Montgomery
Kutha paling gedhé Birmingham
(229,424, est. 2006)[1]
Métro paling gedhé Greater Birmingham Area
Wewengkon Urutan ka-30
 • Gunggung 52,419 sq mi
(135,765 km2)
 • Amba 190 miles (306 km)
 • Dawa 330 miles (531 km)
 • % banyu 3.20
 • Lintang 30° 11′ N nganti 35° N
 • Bujur 84° 53′ W nganti 88° 28′ W
Cacah jiwa Urutan ka-23
 • Gunggung 4,447,100
 • Karapetan 84.83/sq mi  (33.84/km2)
Urutan 26th
Èlevasi
 • Titik paling dhuwur Mount Cheaha[2]
2,407 ft (734 m)
 • Rerata 499 ft  (152 m)
 • Titik paling isor Lempongan Meksiko[2]
lumahing segara
Panampa ing Sarékat 14 Desember 1819 (ka-22)
Gupernur Bob R. Riley (R)
Gupernur Litnan {{{Lieutenant Governor}}}
Bebadan pranatan {{{Legislature}}}
 • Paheman luhur {{{Upperhouse}}}
 • Paheman asor {{{Lowerhouse}}}
Sénator AS Richard Shelby (R)
Jeff Sessions (R)
Pawakilan rakyat AS Pratélan
Zona wektu Central: UTC-6/DST-5
ISO 3166 US-AL
Singkatan AL
Sana jaringan www.alabama.gov

Alabama iku nagara bagéyan Amérika Sarékat sing dumunung ing bagéyn kidul Amérika Lor. Alabama wewatesan langsung karo Tennessee ing sisih lor, Georgia ing sisih wétan, Florida lan Lempongan Mèksiko ing sisih kidul, sarta Mississippi ing sisih kulon. Nagara urutan kaping-22 sing gabung marang Union, Alabama gabung marang Konfèdherasi Amérika Sarékat ing taun 1861. Sawisé Perang Sadulur, Alabama bali mlebu sarékat ing taun 1868.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Annual Estimates of the Population for Incorporated Places in Alabama, Listed Alphabetically: April 1, 2000 to July 1, 2006" (CSV). 2007 Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. June 28 2007. Dijupuk 28 Juni.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessmonthday= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alabama&oldid=1055486"