Nevada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Nevada
Flag of Nevada State seal of Nevada
Flag of Nevada Seal
Julukan: Silver State, Sagebrush State,
Battle Born State (official)
Motto: All for our country
Map of the United States with Nevada highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Carson City
Kutha paling gedhé Las Vegas
Area  Ranking ka-7 ing AS
 - Total 110,567 sq mi
(286,367 km²)
 - Jembar 322 miles (519 km)
 - Dawa 490 miles (788 km)
 - % banyu 0.7
 - Garis lintang 35°N nganti 42°N
 - Garis bujur 114°W nganti 120°W
Populasi  Rangking ka-35 ing AS
 - Total 1,988,258
 - Kapadhetan 18.21/sq mi 
7.03/km² (ka-43 in the US)
 - Median income  $46,984 (ka-16)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Boundary Peak[1]
13,140 ft  (4,005 m)
 - Mean 5,499 ft  (1,676 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Colorado[1]
479 ft  (146 m)
Mlebu Union  31 Oktober, 1864 (ka-36)
Gubernur Brian Sandoval (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Harry Reid (D)
John Ensign (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Pacific: UTC-8/-7 (DST)
 - West Wendover Mountain: UTC-7/-6 (DST)
Cekakan NV US-NV
Situs web www.nv.gov

Nevada iku sawijining nagara bagéyan ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Carson City. Kutha gedhé liyané antara liya Las Vegas lan Reno. Julukan nagara bagéyan iki ya iku Silver State, amarga akèhé sumber tambang pérak sing ditemokaké lan ditambang ing wewengkon iki. "Sagebrush State" lan "Battle Born State" uga dadi julukan nagara bagéyan iki. Ing taun 1864, Nevada dadi nagara bagéyan sing nomer 36 ing Amérika Sarékat, lan ukara "Battle Born" ing gendéra nagara bagéyan iki nuduhaké mlebuné nagara iki sajroning the Perang sadulur Amérika.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-6.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nevada&oldid=1018881"