Nevada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Nevada
Flag of Nevada State seal of Nevada
Flag of Nevada Seal
Julukan: Silver State, Sagebrush State,
Battle Born State (official)
Motto: All for our country
Map of the United States with Nevada highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Carson City
Kutha paling gedhé Las Vegas
Area  Ranking angka 7 ing AS
 - Total 110,567 sq mi
(286,367 km²)
 - Jembar 322 miles (519 km)
 - Dawa 490 miles (788 km)
 - % banyu 0.7
 - Garis lintang 35°N nganti 42°N
 - Garis bujur 114°W nganti 120°W
Populasi  Rangking angka 35 ing AS
 - Total 1,988,258
 - Kapadhetan 18.21/sq mi 
7.03/km² (angka 43 in the US)
 - Median income  $46,984 (angka 16)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Boundary Peak[1]
13,140 ft  (4,005 m)
 - Mean 5,499 ft  (1,676 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Colorado[1]
479 ft  (146 m)
Mlebu Union  31 Oktober, 1864 (angka 36)
Gubernur Brian Sandoval (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Harry Reid (D)
John Ensign (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Pacific: UTC-8/-7 (DST)
 - West Wendover Mountain: UTC-7/-6 (DST)
Cekakan NV US-NV
Situs web www.nv.gov

Nevada iku sawijining praja ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Carson City. Kutha gedhé liyané antarané Las Vegas lan Reno. Jejuluk praja iki ya iku Silver State, amarga akèhé sumber tambang pérak sing tinemu lan ditambang ing wewengkon iki. "Sagebrush State" lan "Battle Born State" uga dadi jejuluk praja iki. Ing taun 1864, Nevada dadi praja sing nomer 36 ing Amérika Sarékat, lan ukara "Battle Born" ing gendéra praja iki nuduhaké mlebuné nagara iki sajeroning the Perang sadulur Amérika.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-6.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]