Nevada

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Nevada
Flag of Nevada State seal of Nevada
Flag of Nevada Seal
Julukan: Silver State, Sagebrush State,
Battle Born State (official)
Motto: All for our country
Map of the United States with Nevada highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Carson City
Kutha paling gedhé Las Vegas
Area  Ranking ka-7 ing AS
 - Total 110,567 sq mi
(286,367 km²)
 - Jembar 322 miles (519 km)
 - Dawa 490 miles (788 km)
 - % banyu 0.7
 - Garis lintang 35°N nganti 42°N
 - Garis bujur 114°W nganti 120°W
Populasi  Rangking ka-35 ing AS
 - Total 1,988,258
 - Kapadhetan 18.21/sq mi 
7.03/km² (ka-43 in the US)
 - Median income  $46,984 (ka-16)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Boundary Peak[1]
13,140 ft  (4,005 m)
 - Mean 5,499 ft  (1,676 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Colorado[1]
479 ft  (146 m)
Mlebu Union  31 Oktober, 1864 (ka-36)
Gubernur Jim Gibbons (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Harry Reid (D)
John Ensign (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Pacific: UTC-8/-7 (DST)
 - West Wendover Mountain: UTC-7/-6 (DST)
Cekakan NV US-NV
Situs web www.nv.gov

Nevada iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yakuwi Carson City. Kutha gedhé liyané antara liya Las Vegas lan Reno. Julukan negara bagéyan iki yaiku Silver State, amarga akèhé sumber tambang pérak sing ditemokaké lan ditambang ing wilayah iki. "Sagebrush State" lan "Battle Born State" uga dadi julukan negara bagéyan iki. Ing taun 1864, Nevada dadi negara bagéyan sing nomer 36 ing Amérika Sarékat, lan ukara "Battle Born" ing gendéra negara bagéyan iki nuduhaké mlebuné negara iki sajroning the Perang sadulur Amérika.


Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nevada&oldid=821444"