Oklahoma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
State of Oklahoma
Flag of Oklahoma [[Image:|100px|State seal of Oklahoma]]
Flag of Oklahoma Seal
Julukan: The Sooner State
Motto: Labor omnia vincit
Map of the United States with Oklahoma highlighted
Basa resmi Ora ana
Ibukutha Oklahoma City
Kutha paling gedhé Oklahoma City
Area  Ranking angka 20 ing AS
 - Total 69,960 sq mi
(181,196 km²)
 - Jembar 230 miles (370 km)
 - Dawa 298 miles (480 km)
 - % banyu 1.8
 - Garis lintang 33°35'N nganti 37°N
 - Garis bujur 94°29'W nganti 103°W
Populasi  Rangking angka 27 ing AS
 - Total 3,450,654[1]
 - Kapadhetan 50.3[1]/sq mi 
30.5/km² (angka 35 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Black Mesa[2]
4,973 ft  (1,515 m)
 - Mean 1,296 ft  (395 m)
 - Titik paling cendhèk Little River[2]
289 ft  (88 m)
Mlebu Union  16 November, 1907 (angka 46)
Gubernur C. Brad Henry (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator James M. Inhofe (R)
Thomas A. Coburn (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Central: UTC-6/-5
 - Kenton Mountain: UTC-7/-6
Cekakan OK Okla. US-OK
Situs web www.ok.gov

Oklahoma (uniné /ˌoʊkləˈhoʊmə/)[3] iku siji praja ing Amérikah Sarékat sing dumunung ing pérangan kidul tlatah Amérikah Sarékat pérangan tengah. Sing ndunungi watara 3.617.000 jiwa ing taun 2007.[4] Jembar wewengkon watara 68,667 sq mi (177,847 km2).[1] Oklahoma iku praja sing nomer 28 paling padhet sing ndunungi Amérikah Sarékat, lan nomer 20 paling jembar. Jeneng praja iki asal tembung basa Choctaw okla lan humma sing tegesé "Wong abang".[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Oklahoma QuickFacts from the US Census Bureau". State & County QuickFacts (in English). U.S. Census Bureau. 2006-01-12. Retrieved 2008-09-15.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Retrieved 2006-11-7. Check date values in: |accessdate= (help)
  3. "Oklahoma - Definitions from Dictionary.com". Dictionary.com. Retrieved 2008-09-15.
  4. "Annual Estimates of the Population for the United States, Regions, States, and Puerto Rico: April 1, 2000 to July 1, 2007" (Excel). US Census Bureau. Retrieved 2008-09-12.
  5. Wright, Muriel (June 1936). "Chronicles of Oklahoma". Oklahoma State University. Retrieved 2008-09-15.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Spoken article