Oklahoma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Oklahoma
Flag of Oklahoma [[Image:|100px|State seal of Oklahoma]]
Flag of Oklahoma Seal
Julukan: The Sooner State
Motto: Labor omnia vincit
Map of the United States with Oklahoma highlighted
Basa resmi Ora ana
Ibukutha Oklahoma City
Kutha paling gedhé Oklahoma City
Area  Ranking ka-20 ing AS
 - Total 69,960 sq mi
(181,196 km²)
 - Jembar 230 miles (370 km)
 - Dawa 298 miles (480 km)
 - % banyu 1.8
 - Garis lintang 33°35'N nganti 37°N
 - Garis bujur 94°29'W nganti 103°W
Populasi  Rangking ka-27 ing AS
 - Total 3,450,654[1]
 - Kapadhetan 50.3[1]/sq mi 
30.5/km² (ka-35 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Black Mesa[2]
4,973 ft  (1,515 m)
 - Mean 1,296 ft  (395 m)
 - Titik paling cendhèk Little River[2]
289 ft  (88 m)
Mlebu Union  16 November, 1907 (ka-46)
Gubernur C. Brad Henry (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator James M. Inhofe (R)
Thomas A. Coburn (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Central: UTC-6/-5
 - Kenton Mountain: UTC-7/-6
Cekakan OK Okla. US-OK
Situs web www.ok.gov

Oklahoma (uniné /ˌoʊkləˈhoʊmə/)[3] iku sawijining nagara bagéyan ing Amérika Sarékat sing dumunung ing bagéyan kidul tlatah Amérika Sarékat bagéyan tengah. Padunungé watara 3.617.000 jiwa ing taun 2007.[4] Jembar wewengkon watara 68.667 sq mi (177,847 km²).[1] Oklahoma iku nagara bageyan sing nomer 28 paling padhet padunungé ing Amérika Sarékat, lan nomer 20 paling jembar. Jeneng nagara bagéyan iki asal tembung basa Choctaw okla lan humma sing tegesé "Wong abang".[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "Oklahoma QuickFacts from the US Census Bureau". State & County QuickFacts (ing English). U.S. Census Bureau. 2006-01-12. Dijupuk 2008-09-15. 
  2. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-7.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ "Oklahoma - Definitions from Dictionary.com". Dictionary.com. Dijupuk 2008-09-15. 
  4. ^ "Annual Estimates of the Population for the United States, Regions, States, and Puerto Rico: April 1, 2000 to July 1, 2007" (Excel). US Census Bureau. Dijupuk 2008-09-12. 
  5. ^ Wright, Muriel (June 1936). "Chronicles of Oklahoma". Oklahoma State University. Dijupuk 2008-09-15. 

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Spoken article

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Oklahoma.

Cithakan:Vgood


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oklahoma&oldid=1018924"