Montana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Montana
Flag of Montana State seal of Montana
Flag of Montana Seal
Julukan: Treasure State, Big Sky Country
Motto: Oro y plata (Gold and silver)
Map of the United States with Montana highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Helena
Kutha paling gedhé Billings
Area  Ranking ka-4 ing AS
 - Total 147,165 sq mi
(381,156 km²)
 - Jembar 255 miles (410 km)
 - Dawa 630 miles (1,015 km)
 - % banyu 1
 - Garis lintang 44°26'N to 49°N
 - Garis bujur 104°2'W to 116°2'W
Populasi  Rangking ka-44 ing AS
 - Total 902,195
 - Kapadhetan 6.19/sq mi 
2.39/km² (ka-48 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Granite Peak[1]
12,799 ft  (3,901 m)
 - Mean 3,396 ft  (1,035 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Kootenai[1]
1,800 ft  (549 m)
Mlebu Union  8 November, 1889 (ka-41)
Gubernur Brian Schweitzer (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Max Baucus (D)
Jon Tester (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Mountain: UTC-7/DST-6
Cekakan MT US-MT
Situs web www.mt.gov

Montana iku sawijining nagara bagéyan ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Helena, lan kutha paling gedhé ya iku Billings. Montana ndarbèni akèh gunung ing separo tlatahé sing sisih kulon.

Montana lan Kanada nduwèni 877 km tapel wates sing ora dijaga déning tentara. Montana wewatesan ing sisih lor karo provinsi Kanada British Columbia, Alberta, lan Saskatchewan, ing sisih wétan karo nagara bagéyan North Dakota; ing sisih kidul-wétan karo nagara bagéyan South Dakota. Ing sisih kidul karo nagara bagéyan Wyoming, lan ing sisih kulon lan kidul-kulon karo nagara bagéyan Idaho.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Retrieved 2006-11-6.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Montana&oldid=1054480"