Montana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Montana
Flag of Montana State seal of Montana
Flag of Montana Seal
Julukan: Treasure State, Big Sky Country
Motto: Oro y plata (Gold and silver)
Map of the United States with Montana highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Helena
Kutha paling gedhé Billings
Area  Ranking ka-4 ing AS
 - Total 147,165 sq mi
(381,156 km²)
 - Jembar 255 miles (410 km)
 - Dawa 630 miles (1,015 km)
 - % banyu 1
 - Garis lintang 44°26'N to 49°N
 - Garis bujur 104°2'W to 116°2'W
Populasi  Rangking ka-44 ing AS
 - Total 902,195
 - Kapadhetan 6.19/sq mi 
2.39/km² (ka-48 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Granite Peak[1]
12,799 ft  (3,901 m)
 - Mean 3,396 ft  (1,035 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Kootenai[1]
1,800 ft  (549 m)
Mlebu Union  8 November, 1889 (ka-41)
Gubernur Brian Schweitzer (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Max Baucus (D)
Jon Tester (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Mountain: UTC-7/DST-6
Cekakan MT US-MT
Situs web www.mt.gov

Montana iku sawijining praja ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Helena, lan kutha gedhé dhéwé ya iku Billings. Montana ndarbèni akèh gunung ing separo tlatahé sing sisih kulon.

Montana lan Kanada duwé 877 km tapel wates sing ora dijaga déning tentara. Montana wewatesan ing sisih lor karo provinsi Kanada British Columbia, Alberta, lan Saskatchewan, ing sisih wétan karo praja North Dakota; ing sisih kidul-wétan karo praja South Dakota. Ing sisih kidul karo praja Wyoming, lan ing sisih kulon lan kidul-kulon karo praja Idaho.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-6.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)