New Mexico

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of New Mexico
Flag of New Mexico [[Image:|100px|State seal of New Mexico]]
Flag of New Mexico Seal
Julukan: Land of Enchantment / Tierra del Encanto
Motto: Crescit undo
Map of the United States with New Mexico highlighted
Ibukutha Santa Fe
Kutha paling gedhé Albuquerque
Area  Ranking ka-5 ing AS
 - Total 121,665 sq mi
(315,194 km²)
 - Jembar 342 miles (550 km)
 - Dawa 370 miles (595 km)
 - % banyu 0.2
 - Garis lintang 31°20'N nganti 37°North
 - Garis bujur 103°W nganti 109°W
Populasi  Rangking ka-36 ing AS
 - Total 1,928,384
 - Kapadhetan 14.98/sq mi 
5.79/km² (ka-45 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Wheeler Peak[1]
13,161 ft  (4,014 m)
 - Mean 5,692 ft  (1,735 m)
 - Titik paling cendhèk Red Bluff Reservoir[1]
2,842 ft  (866 m)
Mlebu Union  6 Januari, 1912 (ka-47)
Gubernur Susana Martínez (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Pete Domenici (R)
Jeff Bingaman (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Mountain: UTC-7/-6
Cekakan NM US-NM
Situs web www.newmexico.gov

New Mexico iku sawijining nagara bagéyan ing Amérika Sarékat. Nagara bagéyan iki klebu wewengkon Amérika kidul-kulon lan wewatesan karo nagara bagéyan Texas ing sisih wétan, nagara bagéyan Oklahoma ing sisih lor-wétan, karo nagara bagéyan Colorado ing sisih lor, lan karo nagara bagéyan Arizona ing sisih kulon. Sisih pojok lor-kulon nagara bagéyan iki uga wewatesan karo nagara bagéyan Utah. Tlatah iki diarani Four Corners utawa patang pojok amarga papat nagara bagéyan ketemu ing kono.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-6.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Alburquerque
Santa Fe