6 Januari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

6 Januari punika dinten ingkang kaping 6 miturut Kalèndher Grégorius.

Kadadosan Wigati[besut | besut sumber]

  • 1858-Samuel Finley Breese Morse kasil mengetes telegraf listrik.
  • 1912-New Mexico dipunakeni minangka praja Amérika Sarékat kaping 47.
  • 1931-Thomas Alva Edison ngajengaken panyuwun hak paténné ingkang pungkasan.
  • 1941-Franklin Delano Roosevelt ngudhar pangandikan Four Freedoms Speech (Wacana Papat Kamardhikan) wontenéng State of the Union Address.
  • 1942-Pan American Airlines dados maskapé komersial kawitan ingkang nyawisi peladhén muteri jagat.
  • 1950-Negari Inggris ngakéni kedaulatanipun Républik Rakyat Cina saingga Républik Cina medhot sesambetan diplomatikipun.
  • 1972-Rumah Sakit Pusat Pertamina (RSPP) dipunbikak kanthi resmi déning Présidèn Soeharto.
  • 1996-StarVision Plus ndamel dhagelan Spontan.

Wiyosan[besut | besut sumber]

Séda[besut | besut sumber]

Riyaya[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]