6 Januari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Januari2016

6 Januari punika, dinten ingkang kaping 6 miturut Kalèndher Gregorian.

Kadadosan Wigati[besut | besut sumber]

  • 1858 - Samuel Finley Breese Morse kasil mengetes telegraf listrik.
  • 1912 - New Mexico dipunakeni minangka nagara bagian Amérika Serikat kaping-47.
  • 1931 - Thomas Alva Edison ngajengaken panyuwun hak paténné ingkang pungkasan.
  • 1941 - Franklin Delano Roosevelt ngudhar pangandikan Four Freedoms Speech (Wacana Papat Kamardhikan) wontenéng State of the Union Address.
  • 1942 - Pan American Airlines dados maskapé komersial kawitan ingkang nyawisi peladhén muteri jagat.
  • 1950 - Negari Inggris ngakéni kedaulatanipun Républik Rakyat Cina saingga Républik Cina medhot sesambetan diplomatikipun.
  • 1972 - Rumah Sakit Pusat Pertamina (RSPP) dipunbikak kanthi resmi déning Présidèn Soeharto.
  • 1996 - StarVision Plus ndamel dhagelan Spontan.

Wiyosan[besut | besut sumber]

Séda[besut | besut sumber]

Dinten Riyadi saha Dinten Ageng[besut | besut sumber]

Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=6_Januari&oldid=1052803"