Pitulung:Isi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaca iki isi pitulung lan pitakon-pitakon umum bab Wikipédia.

Kanggo miwiti, klik bab apa sing panjenengan butuh pitulung ing ngisor utawa golèk pitulung lumantar kothak panggolèkan ing tengen iki.

Maca utawa nggolèk artikel

Kaca Pitakon Kerep lan kaca bab Wikipédia isi informasi umum bab Wikipédia.

Ing saben kaca ana kothak panggolèkan sing panggoné ana ing pojok ndhuwur tengen. Panjenengan kari ngetik sing arep digolèki ing kothak mau banjur klik ↵ Enter. Waca bab Gegolèk mungguh katerangan pepaké.

Uga waca bab Sélakan mungguh informasi bab sing kurang saka Wikipédia.

Mbesut artikel

Urun ing Wikipédia iku gampang banget: waca bab carané mbesut kaca utawa carané urun ing Wikipédia. Kaca Kepèkan bisa migunani tumrap panjenengan kanggo ngéling-éling kodhe-kodhe sing dianggo ing Wikipédia. Panjenengan bisa njajal-njajal kodhe-kodhe iku ing kaca bak wedhi.

Aja mangu-mangu mbesut artikel! Yèn panjenengan ana gegayutan karo subyèk ing artikel, mangga waca panuntun bab cengkah kawigatèn.

Yèn panjenengan golèk panggongan kanggo réwang-réwang, ya gapura paguyuban paranira!

Ngandhakaké masalah ing artikel

Manawa panjenengan nemu masalah ing sawijining artikel bab panjenengan, sanak-kadangé panjenengan, utawa kancané panjenengan, mangga sesambungan karo pangurus Wikipédia utawa lumantar layang-èl jawa@wikimedia.org.

Manawa panjenengan nemu masalah ing artikel, panjenengan bisa langsung ndandani dhéwé kanthi mencèt tombol "Besut" sing ana ing pérangan ndhuwur kaca.

Manawa panjenengan ora yakin kepiyé anggoné mbesut artikel, mangga panjenengan kirim layang ing kaca parembugan sing ana ing artikel iku. Layangé panjenengan bakal narik kawigatèné wong liya kanggo rembugan karo panjenengan lan mutusaké masalah bebarengan.

Nggawé artikel anyar utawa ngunggah médhia

Yèn panjenengan péngin nggawé artikel anyar, mangga waca bab Artikelé panjenengan sing pisanan.

Yèn panjenengan wis bisa nggawé artike, waca panuntun nulis artikel sing becik.

Pitakon sunyata

Manawa fitur golèk-ing-Wikipédia ora nulungi njawab pitakoné panjenengan (contoné, pitakon kaya "Nagara endi sing cacah wargané akèh dhéwé?"), jajal sesambungan karo para Wikipediawan. Wong-wong mau bokmanawa bakal njawab pitakoné panjenengan.

Bingung?

Pitakon sing sok ditakonaké ana ing kaca Pitakon kerep.

Panjenengan uga bisa takon ing Angkiran (Pitulung). Wikipediawan bakal gagé njawab pitakoné panjenengan.