South Dakota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of South Dakota
Flag of South Dakota State seal of South Dakota
Flag of South Dakota Seal
Julukan: The Mount Rushmore State (official),
The Sunshine State
Motto: Under God the people rule
Map of the United States with South Dakota highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Pierre
Kutha paling gedhé Sioux Falls
Area  Ranking ka-17 ing AS
 - Total 77,163 sq mi
(199,905 km²)
 - Jembar 210 miles (340 km)
 - Dawa 380 miles (610 km)
 - % banyu 1.6
 - Garis lintang 42°29'30"N nganti 45°56'N
 - Garis bujur 98°28'33"W nganti 104°3'W
Populasi  Rangking ka-46 ing AS
 - Total 754,844
 - Kapadhetan 9.9/sq mi 
3.84/km² (ka-46 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Harney Peak[1]
7,242 ft  (2,209 m)
 - Mean 2,200 ft  (670 m)
 - Titik paling cendhèk Big Stone Lake[1]
966 ft  (295 m)
Mlebu Union  2 November, 1889 (ka-40)
Gubernur Mike Rounds (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Tim Johnson (D)
John Thune (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - eastern half Central: UTC-6/-5
 - western half Mountain: UTC-7/-6
Cekakan SD US-SD
Situs web www.state.sd.us

South Dakota iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. South Dakota dadi negara bagéyan ing tanggal 2 November, 1889. Ibukuthané yakuwi kutha Pierre lan kutha paing gedhé yakuwi kutha Sioux Falls. Kutha wigati liyané antara liya Rapid City lan Aberdeen. South Dakota wewatesan ing sisih lor karo North Dakota, ing sisih kidul karo Nebraska, ing sisih wétan karo Iowa lan Minnesota, lan ing sisih kulon karo Wyoming lan Montana.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=South_Dakota&oldid=821426"