Tennessee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Tennessee
Flag of Tennessee State seal of Tennessee
Flag of Tennessee Seal
Julukan: Volunteer State
Motto: Agriculture and commerce
Map of the United States with Tennessee highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Nashville
Kutha paling gedhé Memphis
metro area paling gedhé Nashville
Area  Ranking ka-36 ing AS
 - Total 42,169 sq mi
(109,247 km²)
 - Jembar 120 miles (195 km)
 - Dawa 440 miles (710 km)
 - % banyu 2.2
 - Garis lintang 35°N nganti 36°41'N
 - Garis bujur 81°37'W nganti 90°28'W
Populasi  Rangking ka-16 ing AS
 - Total 5,689,283
 - Kapadhetan 138.0/sq mi 
53.29/km² (ka-19 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Clingmans Dome[1]
6,643 ft  (2,026 m)
 - Mean 900 ft  (280 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Mississippi[1]
178 ft  (54 m)
Mlebu Union  1 Juni, 1796 (ka-16)
Gubernur Phil Bredesen (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Lamar Alexander (R)
Bob Corker (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - East Tennessee Eastern: UTC-5/-4
 - Middle and West Central: UTC-6/-5
Cekakan TN US-TN
Situs web www.tennessee.gov

Tennessee iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yakuwi Nashville, sing uga dadi pusat musik country ing Amérika.[2] Ing negara bagéyan iki dumunung Smoky Mountains sing dadi atraksi turis misuwur. Kutha wigati liyané antara liya Memphis (the biggest city), Knoxville, Chattanooga, Oak Ridge, Lynchburg, Carthage, Lawrenceburg, Clarksville, Lebanon, Pigeon Forge, Graceland, Murfreesboro, and Gatlinburg.

Tennessee dadi negara bagéyan ka-16 lan gabung ing tanggal 1 Juni, 1796.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tennessee&oldid=840191"