Tennessee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
State of Tennessee
Flag of Tennessee State seal of Tennessee
Flag of Tennessee Seal
Julukan: Volunteer State
Motto: Agriculture and commerce
Map of the United States with Tennessee highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Nashville
Kutha paling gedhé Memphis
metro area paling gedhé Nashville
Area  Ranking angka 36 ing AS
 - Total 42,169 sq mi
(109,247 km²)
 - Jembar 120 miles (195 km)
 - Dawa 440 miles (710 km)
 - % banyu 2.2
 - Garis lintang 35°N nganti 36°41'N
 - Garis bujur 81°37'W nganti 90°28'W
Populasi  Rangking angka 16 ing AS
 - Total 5,689,283
 - Kapadhetan 138.0/sq mi 
53.29/km² (angka 19 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Clingmans Dome[1]
6,643 ft  (2,026 m)
 - Mean 900 ft  (280 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Mississippi[1]
178 ft  (54 m)
Mlebu Union  1 Juni, 1796 (angka 16)
Gubernur Phil Bredesen (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Lamar Alexander (R)
Bob Corker (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - East Tennessee Eastern: UTC-5/-4
 - Middle and West Central: UTC-6/-5
Cekakan TN US-TN
Situs web www.tennessee.gov

Tennessee iku sawijining praja ing Amérika Sarékat. Kutha krajané ya iku Nashville, sing uga dadi punjer musik country ing Amérika.[2] Ing praja iki dumunung Smoky Mountains sing dadi atraksi turis misuwur. Kutha wigati liyané antarané Memphis (the biggest city), Knoxville, Chattanooga, Oak Ridge, Lynchburg, Carthage, Lawrenceburg, Clarksville, Lebanon, Pigeon Forge, Graceland, Murfreesboro, and Gatlinburg.

Tennessee dadi praja angka 16 lan gabung ing tanggal 1 Juni, 1796.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk 2006-11-7.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. ^ "NASHVILLE RECORDING INDUSTRY". Tennesseeencyclopedia.net. Dijupuk 2008-09-13.