Memphis, Tennessee

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Memphis iku kutha ing pojok kidul-kulonnagara bagéyan Tennessee, Amérika Sarékat. Kutha iki dumunung ing the 4th Chickasaw Bluff ka-4, ing sisih kidulé patemon Kali Wolf lan Kali Mississippi. Memphis nduwèni padunung watara 670,100 jiwa minangka kutha ssing paling gedhé ing nagara bagéyan Tennessee, nomer telu ing tlatah Amérika Sarékat sisih kidul-wétan, lan kutha paling gedhé ka-19 ing Amérika Sarékat.[1] Wewengkon metropolitan Memphis, klebu désa-désa kagandhèng ing Mississippi lan Arkansas, nduwèni padunung 1,280,533 jiwa. Bab iki andadèkaké Memphis kutha metropolitan paling gedhé ing Tennessee, mung dikalahaké déning metropolitan Nashville. Memphis iku kutha sing paling anom ing antara papat kutha gedhé Tennessee ya iku Knoxville, Chattanooga, lan Nashville).

Geography[besut | besut sumber]

Panorama Memphis dideleng saka Hernando de Soto Bridge

Memphis dumunung ing kidul-kulon Tennessee, ing koordinat 35°7′3″N 89°58′16″W / 35.11750°L 89.97111°W / 35.11750; 89.97111Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function.[2] Miturut Biro Sènsus Amérika Sarékat, kutha iki nduwèni wewengkon sing jembaré 313.8 sq mi (763.4 km²), arupa 302.3 sq mi (723.4 km²) lemah dharatan lan 15.4 sq mi (40.0 km²), or 5.24%, banyu.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Memphis, Tennessee ing Wikivoyage

Koordinat: 35°07′03″L 89°58′16″Kl / 35.117365°L 89.971068°Kl / 35.117365; -89.971068