Memphis, Tennessee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Memphis iku kutha ing pojok kidul-kulonpraja Tennessee, Amérika Sarékat. Kutha iki dumunung ing the 4th Chickasaw Bluff ka-4, ing sisih kidulé patemon Kali Wolf lan Kali Mississippi. Memphis sing ndunungi watara 670,100 jiwa minangka kutha ssing gedhé dhéwé ing praja Tennessee, nomer telu ing tlatah Amérika Sarékat sisih kidul-wétan, lan kutha gedhé dhéwé ka-19 ing Amérika Sarékat.[1] Wewengkon metropolitan Memphis, kalebu désa-désa kagandhèng ing Mississippi lan Arkansas, sing ndunungi 1,280,533 jiwa. Bab iki ndadèkaké Memphis kutha metropolitan gedhé dhéwé ing Tennessee, mung dikalahaké déning metropolitan Nashville. Memphis iku kutha sing paling anom antarané papat kutha gedhé Tennessee ya iku Knoxville, Chattanooga, lan Nashville).

Geography[besut | besut sumber]

Panorama Memphis dideleng saka Hernando de Soto Bridge

Memphis dumunung ing kidul-kulon Tennessee, ing koordinat 35°7′3″N 89°58′16″W / 35.11750°N 89.97111°W / 35.11750; -89.97111Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function.[2] Miturut Biro Sènsus Amérika Sarékat, kutha iki duwé wewengkon sing jembaré 313.8 sq mi (763.4 km²), arupa 302.3 sq mi (723.4 km²) lemah dharatan lan 15.4 sq mi (40.0 km²), or 5.24%, banyu.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Memphis.

Koordhinat: 35°07′03″N 89°58′16″W / 35.117365°N 89.971068°W / 35.117365; -89.971068