Kutha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Swasana bengi ing tengah kutha Shanghai

Kutha, miturut dèfinisi universal, ya iku panggonan urban sing dibédakaké karo désa utawa kampungMiturut ukurané, padheté padunung, kawigatèn, utawa status hukum.

Ing adminsitrasi pamarèntahan Indonésia, kutha iku pamèrangan wewengkon administratif ing Indonésia sawisé propinsi, sing dipimpin déning walikutha. Saliyané kutha, pamérangan wewengkon administratif sawisé propinsi ya iku kabupatèn. Umumé, kabupatèn lan kota nduwé wisésa sing padha. Kabupatèn dudu ngisorané propinsi, amarga Bupati utawa Walikutha ora tanggung jawab dhateng gubernur. Kabupatèn lan kota mujudaké wewengkon otonom sing diwènèhi wewenang ngatur lan ngurus pamarèntahané dhéwé.

Biyèn wonten ing Indonésia, "kutha" iku kondhang kasebut Laladan Tingkat II Kotamadya. Wiwit lumakuné Undang-undang Nomor 22 Tahun 1999 prakara Pamarintahan Laladan, istilah Laladan Tingkat II Kotamadya cukup diganti kutha waé. Istilah "Kota" ing propinsi Nanggroe Aceh Darussalam disebut kanthi "Banda"

Delengen uga[besut | besut sumber]

Gebyar kutha-kutha donya saka antariksa. NASA. déning Marc Imhoff


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha&oldid=1024385"