Kacamatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Wewengkon administratif pamaréntahan Indonésia

Kacamatan iku wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia sing dipimpin déning Camat. Wewengkon administratif kacamatan iku dadi perangan kabupatèn utawa kutha. Dadi bisa dianggep perangkat kabupatèn utawa kutha lan sacara hirarki ana ing isore kabupatèn utawa kutha.

Kacamatan dipimpin déning camat lan wewengkoné ketata saking kalurahan-kalurahan lan utawa désa-désa.

Liyane[besut | besut sumber]

Istilah "Kacamatan" iki Ing propinsi Nanggroe Acèh Darussalam diarani "Sagoe Cut". Banjur ing Tanah Papua diarani "Distrik".

Uga delengen[besut | besut sumber]