Kabupatèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kabupatèn iku wewengkon administratif pemerentahan ing Indonésia sing dipimpin bupati. Saliyane kabupatèn, pamérangan wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia ya iku: propinsi lan kutha. Wewengkon-wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia duwèni wewenang lan tanggung jawab sing padha, dadi sacara yuridis ora ana hubungan hirarki.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sadurungé, wewengkon administratif kabupatèn lan kutha iku dadi laladan tingkat II.

Uga delengen[besut | besut sumber]