Provinsi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pamérangan administratif Indonésia
Pancasila
Tingkat Provinsi

Provinsi
Dhaérah KhususDhaérah Istimewa

Tingkat Kabupatèn/Kutha

KabupatènKutha
Kabupatèn administrasi
Kutha administrasi

Tingkat Kecamatan

KecamatanDistrik

Tingkat Kelurahan/Désa

KelurahanDésa
NagariKampungGampong

Delengen uga

BanjarDusun
LingkunganPedhukuhan
Rukun Warga
Rukun Tetangga

sunting

Provinsi utawa propinsi kuwi jeneng sawijining pamérangan wilayah administratif ing sangisoré wilayah nasional. Tembung iki minangka tembung silihan saka basa Walanda "provincie" sing asal saka basa Latin lan pisanan dipigunakaké ing Kakaisaran Romawi. Kamungkinan tembung iki asal saka tembung "provincia", sing tegesé dhaérah kakuwasaan, yakuwi asal saka tembung "pro" (ingngarep) lan "vincia" (dihubungaké).

Provinsi ing Indonesia[sunting | sunting sumber]

Jroning pamérangan administratif, Indonésia dumadi saka provinsi, sing dipimpin déning gubernur. Saben provinsi dipérang dadi kabupatèn lan kutha. Wektu iki Indonesia dumadi saka 33 provinsi. Sadurungé taun 2000 Indonesia nduwèni 27 provinsi. Nanging sawisé Reformasi, akèh provinsi sing dimekaraké dadi rong bagéyan sing rata-rata provinsi kanthi jembar wewengkon sing amba. Pamekaran sing diayahi dimaksudaké supaya nggayuh èfisiènsi jroning panerapan pamerataan pambangunan.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi&oldid=867395"