Dhistrik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Distrik)
Pamérangan administratif Indonésia
Pancasila
Tingkat Provinsi

Provinsi
Dhaérah KhususDhaérah Istimewa

Tingkat Kabupatèn/Kutha

KabupatènKutha
Kabupatèn administrasi
Kutha administrasi

Tingkat Kecamatan

KecamatanDistrik

Tingkat Kelurahan/Désa

KelurahanDésa
NagariKampungGampong

Delengen uga

BanjarDusun
LingkunganPedhukuhan
Rukun Warga
Rukun Tetangga

sunting

Distrik, iku pamérangan wewengkon administratif ing Provinsi Papua lan Papua Kulon, Indonésia ing sangisoré kabupatèn utawa kutha. Istilah "Distrik" nggantèkaké "kacamatan", sing sadurungé dipigunakaké kaya ing provinsi-provinsi liya ing Indonésia. Panetepan iki sairing karo Undhang-undhang Nomer 21 Taun 2001 bab Otonomi Khusus kanggo Provinsi Papua. Distrik minangka Perangkat Laladan Kabupatèn utawa Kutha ing Papua sing duwé wewengkon kerja tinamtu sing dipimpin déning Kepala Distrik.

Distrik dipérang manèh dadi sawetara kampung, utawa kanthi jeneng liya miturut adat istiadat ing tlatah mau. Pambentukan, pamekaran, pambusakan, utawa panggabungan Distrik dikukuhaké kanthi Peraturan Laladan Kabupatèn/Kutha.