Papua

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kanggo panrapan liya, mangga mirsani Papua (disambiguasi)
Provinsi Papua
Coat of arms of Papua.svg
Lambang Papua
Sesanti: "Karya Swadaya"
Péta Papua ing Indonésia
Dina Dadi: 1 Mèi 1963 (direbut saka Walanda)
Kutha krajan: Jayapura
Gubernur: Barnabas Suebu
Jembar
 - Total:

420.540 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

26 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.500.000 Jiwa
+/- 800 / km²
Suku bangsa: Suku Aitinyo, Suku Aefak, Suku Asmat, Suku Agast, Suku Dani lan liyané
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)
Provinsi Papua
Ijo = Provinsi Papua

Provinsi Papua iku katata sajeroning 26 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku Jayapura, kutha-kutha liyané: Merauke lan liyané.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan Kabupatèn lan kutha ing Papua

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia