Papua

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kanggo panrapan liya, mangga mirsani Papua (disambiguasi)
Provinsi Papua
Coat of arms of Papua.svg
Lambang Papua
Motto: "Karya Swadaya"
Péta Papua ing Indonésia
Dina Dadi: 1 Mèi 1963 (direbut saka Walanda)
Kutha krajan: Jayapura
Gubernur: Barnabas Suebu
Jembar
 - Total:

420.540 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

26 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.500.000 Jiwa
+/- 800 / km²
Suku bangsa: Suku Aitinyo, Suku Aefak, Suku Asmat, Suku Agast, Suku Dani lan liyané
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)
Provinsi Papua
Ijo = Provinsi Papua

Provinsi Papua iku katata sajeroning 26 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajanné ya iku Jayapura, kutha-kutha liyané: Merauke lan liyané.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan Kabupatèn lan kutha ing Papua

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Cithakan:Provinsi Indonésia