Kalimantan Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Kalimantan Wétan
Provinsi Kalimantan Wétan
Coat of arms of East Kalimantan.svg
Lambang Kalimantan Wétan
Sesanti: "Ruhui Rahayu"
Péta Kalimantan Wétan ing Indonésia
Dina Dadi: 1 Januari 1957
Kutha krajan: Samarinda
Gubernur: H.Awang Faroek Ishak
Jembar
 - Total:

245.237,80 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.750.369 (2004)
+/- 11.22 / km²
Suku: Suku Banjar, Suku Dayak, Wong Jawa, Suku Kutai lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: Basa Indonésia, Basa Dayak lan liyané
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Kalimantan Wétan (basa Indonésia: Provinsi Kalimantan Timur), iku katata sajeroning 7 kabupatèn lan 3 kutha. Kutha krajané ya iku Kutha Samarinda.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Berau
  2. Kabupatèn Kutai Kulon
  3. Kabupatèn Kutai KartaNagara
  4. Kabupatèn Kutai Wétan
  5. Kabupatèn Mahakam Ulu
  6. Kabupatèn Paser
  7. Kabupatèn Penajam Paser Lor
  8. Kutha Balikpapan
  9. Kutha Bontang
  10. Kutha Samarinda

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]