Kalimantan Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Kalimantan Wétan
Propinsi Kalimantan Wétan
Coat of arms of East Kalimantan.svg
Lambang Kalimantan Wétan
Motto: "Ruhui Rahayu"
Péta Kalimantan Wétan ing Indonésia
Dina Dadi: 1 Januari 1957
Kutha krajan: Samarinda
Gubernur: H.Awang Faroek Ishak
Jembar
 - Total:

245.237,80 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.750.369 (2004)
+/- 11.22 / km²
Suku: Suku Banjar, Suku Dayak, Suku Jawa, Suku Kutai lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: Basa Indonésia, Basa Dayak lan liyane
Zona Wektu: (WITA)

Propinsi Kalimantan Wétan (basa Indonésia: Propinsi Kalimantan Timur), iku katata jroning 7 kabupatèn lan 3 kutha. Kutha krajanné ya iku Kutha Samarinda.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Berau
  2. Kabupatèn Kutai Kulon
  3. Kabupatèn Kutai KartaNagara
  4. Kabupatèn Kutai Wétan
  5. Kabupatèn Mahakam Ulu
  6. Kabupatèn Paser
  7. Kabupatèn Penajam Paser Lor
  8. Kutha Balikpapan
  9. Kutha Bontang
  10. Kutha Samarinda

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]