Kabupatèn Penajam Paser Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Penajam Paser Lor
Lambang Kabupatèn Penajam Paser Utara
Lambang Kabupatèn Penajam Paser Lor
Moto: "Gerbang Sepadu"


Lokasi Kalimantan Timur Kabupaten Penajam Paser Utara.svg
Peta lokasi Kabupatèn Penajam Paser Lor di Kalimantan Wétan
Koordinat: 00°54'43,78"-01°30'00" LU dan 116°27'40,54"-116°49'21,08" BT.
Propinsi Kalimantan Wétan
Tanggal peresmian 10 April 2002
Pamaréntahan
 - DAU Rp. 31,97 juta
Luas 3.333,06 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 142.693 jiwa (2010)
 - Kepadatan 42
Démografi
 - Kode area telepon 0542 dan 0543
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.penajamkab.go.id/

Kabupatèn Penajam Paser Lor utawa Penajam Paser Utara, iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia. Kutha krajané ya iku Penajam. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Kutai Kartanagara ing sisih lor, sisih wétan karo Selat Makassar lan Kutha Balikpapan, sisih kidul karo Kabupatèn Pasir lan sisih kulon karo Kabupatèn Kutai Kulon. Penajam minangka kabupatèn paling anom ing provinsi Kalimantan Wétan lan minangka pamekaran saka Kabupatèn Pasir.

Rujukan[besut | besut sumber]