Selat Makassar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Selat Makasar

Selat Makassar iku selat sing dumunung ing antara pulo Kalimantan lan Sulawesi ing Indonésia. Selat iki uga ngubungaké Segara Sulawesi ing sisih lor karo Segara Jawa sing ana ing sisih kidul. Selat Makassar klebu kategori segara jero lan minangka salah siji ALKI.

Kutha plabuhan utama ing selat iki ya iku Balikpapan, Makassar, lan Palu. Papan iki uga dadi lokasi tibané pesawat Adam Air Pamaburan 574 sing niwasaké 102 penumpang lan awak pesawat ing tanggal 1 Januari 2007.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Makassar&oldid=992127"