Sulawesi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sulawesi
Sulawesi map.PNG
Divisi Propinsial
Géografi
Pernah Asia Kidul-Wétan
Koordhinat 2°08′S 120°17′E / 2.133°S 120.283°E / -2.133; 120.283
Kapuloan Kapuloan Sundha Gedhé
Titik dhuwur dhéwé Rantemario
Administrasi
Indonésia
Provinsi
(kutha krajan)
Sulawesi Kulon (Mamuju)
Sulawesi Lor (Manado)
Sulawesi Tengah (Palu (kutha))
Sulawesi Kidul (Makassar)
Sulawesi Kidul-Wétan (Kendari)
Gorontalo (Gorontalo)
Dhémografi
Cacah jiwa 16 yuta (2005)
Gambar:Peta Sulawesi.jpg
Péta Sulawesi

Sulawesi iku pulo duwèané Indonésia sing papané ana ing antarané Pulo Kalimantan lan Kapuloan Maluku. Kanthi wiyar wewengkon 174.600 km², Sulawesi iku pulo gedhé dhéwé nomer 11 sadonya.

Sulawesi wewatesan kaliyan Borneo ing sisih kulon, Filipina ing lor, Flores ing kidul, Timor Wétan ing kidul-wétan lan Maluku ing sisih wétan.

Provonsi ing Sulawesi ya iku: