Sulawesi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sulawesi
Sulawesi map.PNG
Divisi Provinsial
Geografi
Lokasi Asia Kidul-Wétan
Koordinat 2°08′S, 120°17′E
Kapuloan Kapuloan Sundha Gedhé
Jembar 174,600 km²
Èlevasi paling dhuwur 3,478 m
Pucuk paling dhuwur Rantemario
Negara
Indonésia
Provinsi
(ibukutha)
Sulawesi Kulon (Mamuju)
Sulawesi Lor (Manado)
Sulawesi Tengah (Palu (kutha))
Sulawesi Kidul (Makassar)
Sulawesi Kidul-Wétan (Kendari)
Gorontalo (Gorontalo)
Demografi
Populasi 16 yuta (per 2005)
Kapadhetan 92/km²
Gambar:Peta Sulawesi.jpg
Péta Sulawesi

Sulawesi iku sawijining pulo duwèané Indonésia sing papané ana ing antarané Pulo Kalimantan lan Kapuloan Maluku. Kanthi wiyar wilayah 174.600 km², Sulawesi iku pulo paling gedhé nomer 11 sadonya.

Sulawesi wewatesan kaliyan Borneo ing sisih kulon, Filipina ing lor, Flores ing kidul, Timor Wétan ing kidul-wétan lan Maluku ing sisih wétan.

Provonsi ing Sulawesi yaiku:


Pulo-pulo utama ing Indonésia Indonesia provinces indonesian.png
Irian | Jawa | Kalimantan | Sulawesi | Sumatra
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulawesi&oldid=813914"