Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dom kompas kanthi arah lor ditandhani werna abang

Lor iku pedoman arah. Ing péta, arah lor iku biasane ana ing sisi dhuwur. Adate, arah lor dadi panunjuk arah kompas. Jarum kompas mesthi nunjukake arah lor amarga nganggo magnet. Magnet wis mesthi wae bakal ketarik magnet utama bhumi sing ana ing kutub utara.

Lawan arah lor iku arah Kidul.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

bali menyang: Mata angin
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lor&oldid=1058153"