Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kompas kanthi arah kidul diwènèhi werna ireng

Kidul iku arah mata angin. Ing peta, arah iki biasa anane ing sisi ngisor. Arah kidul nduwèni sudut 180°. Ana rong werna arah kidul ya iku kidul sakbeneré (true south) lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul ya iku Kutub Kidul sing dumunung ing Antartika. Arah kidul magnetik iku arah menyang kutub magnetik, ya iku arah sawetara adohé saka kutub kidul.

Lawan arah kidul ya iku lor.

Makna Liya[besut | besut sumber]

Tembung kidul uga kerep kanggo ngarani tlatah sing dumunung ing kidulé garis katulistiwa sing dianggep rata-rata kurang maju tinimbang sing manggon ing sakloré garis katulistiwa.

Uga delengen[besut | besut sumber]