Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kompas kanthi arah kidul diwènèhi warna ireng

Kidul iku arah mata angin. Ing peta, arah iki biyasa anané ing sisih ngisor. Arah kidul duwé sudut 180°. Ana rong warna arah kidul yaiku kidul sakbeneré (true south) lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul yaiku Kutub Kidul sing dumunung ing Antartika. Arah kidul magnetik iku arah menyang kutub magnetik, yaiku arah sawatara adohé saka kutub kidul.

Lawan arah kidul yaiku lor.

Makna Liya[besut | besut sumber]

Tembung kidul uga kerep kanggo ngarani tlatah sing dumunung ing kidulé garis katulistiwa sing dianggep rata-rata kurang maju tinimbang sing manggon ing sakloré garis katulistiwa.

Deleng uga[besut | besut sumber]