Kutub Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kutub Kidul (geografis) iku pojok kidul bumi (90° S), arupa sumbu bumi. Panemu kutub asalé saka Norwegia Roald Amundsen, iku wong sing sepisanan nemokaké Kutub Kidul tanggal 14 Desember 1911.

Kutub Kidul magnetis yaiku pojoking medan magnet sing lurus nembus pusat bumi. Amarga anané sumbu iku bumi mubeng. Ing taun 1985 diweruhi menawa Kutub Kidul magnetis ana ing 65°S 140°T.

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutub_Kidul&oldid=815335"