Maluku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Maluku
Lambang Provinsi Maluku
Lambang Provinsi Maluku
Sesanti: " ---"
Péta Maluku ing Indonésia
Dina Dadi: 4 Oktober 1999
Kutha krajan: Ambon
Gubernur: Karel Albert Ralahalu
Jembar
 - Total:

712.479 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.277.414 jiwa (2003)
+/- --- / km²
Suku bangsa: suku Ambon, suku Lumoli, suku Nuaulu lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Maluku iku katata sajeroning 7 kabupatèn lan 1 kutha, kutha krajané ya iku Ambon.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Buru
  2. Kabupatèn Kapuloan Aru
  3. Kabupatèn Maluku Tengah
  4. Kabupatèn Maluku Kidul-Wétan
  5. Kabupatèn Maluku Kidul-wétan Kulon
  6. Kabupatèn Seram Kulon
  7. Kabupatèn Seram Wétan
  8. Kutha Ambon

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Maluku
Lambang Provinsi Maluku

Kabupatèn: Buru | Kapuloan Aru | Maluku Tengah | Maluku Kidul-Wétan | Maluku Kidul-wétan Kulon | Seram Kulon | Seram Wétan

Kutha: Ambon

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia