Maluku

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Maluku
Lambang Provinsi Maluku
Lambang Provinsi Maluku
Motto: " ---"
Péta Maluku ing Indonésia
Dina Dadi: 4 Oktober 1999
Ibukutha: Ambon
Gubernur: Karel Albert Ralahalu
Jembar
 - Total:

712.479 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.277.414 jiwa (2003)
+/- --- / km²
Suku bangsa: suku Ambon, suku Lumoli, suku Nuaulu lan liyane
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyane
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Maluku iku katata jroning 7 kabupatèn lan 1 kutha, ibukuthané yaiku Ambon.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Buru
  2. Kabupatèn Kapuloan Aru
  3. Kabupatèn Maluku Tengah
  4. Kabupatèn Maluku Kidul-Wétan
  5. Kabupatèn Maluku Kidul-wétan Kulon
  6. Kabupatèn Seram Kulon
  7. Kabupatèn Seram Wétan
  8. Kutha Ambon

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

 
Maluku
Lambang Provinsi Maluku

Kabupatèn: Buru | Kapuloan Aru | Maluku Tengah | Maluku Kidul-Wétan | Maluku Kidul-wétan Kulon | Seram Kulon | Seram Wétan

Kutha: Ambon

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maluku&oldid=811229"