Bengkulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Bengkulu
Lambang Bengkulu
Lambang Bengkulu
Motto: " "
Péta Bengkulu ing Indonésia
Dina Dadi:
Kutha krajan: Kutha Bengkulu
Gubernur:
Jembar
 - Total:

19.788,70 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

8 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.000.000 Jiwa
+/- / km²
Suku: Suku Bengkulu, Wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Animisme lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Bengkulu (Basa Walanda: Benkoelen utawa Bengkulen, Basa Inggris: Bencoolen, Malayu: Bangkahulu) bageyan kidul-kulon pulo Sumatra ya iku propinsi kang dumunung ana ing Pulo Sumatra, Indonésia. Ing sisih lor wewatesan karo Sumatra Kulon, ing sisih Wétan karo Jambi lan Sumatra kidul, sisih kidul wewatesan karo kutha Lampung.Uga katata jroning 8 kabupatèn lan 1 kutha.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bengkulu Kidul
  2. Kabupatèn Bengkulu Lor
  3. Kabupatèn Bengkulu Tengah
  4. Kabupatèn Kaur
  5. Kabupatèn Kepahiang
  6. Kabupatèn Lebong
  7. Kabupatèn Muko-Muko
  8. Kabupatèn Rejang Lebong
  9. Kabupatèn Seluma
  10. Kutha Bengkulu

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bengkulu&oldid=1102484"