Bengkulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Bengkulu
Lambang Bengkulu
Lambang Bengkulu
Sesanti: " "
Péta Bengkulu ing Indonésia
Dina Dadi:
Kutha krajan: Kutha Bengkulu
Gubernur:
Jembar
 - Total:

19.788,70 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

8 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.000.000 Jiwa
+/- / km²
Suku: Suku Bengkulu, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Animisme lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Bengkulu (Walanda: Benkoelen utawa Bengkulen, Inggris: Bencoolen, Malayu: Bangkahulu) pérangan kidul-kulon pulo Sumatra ya iku provinsi kang dumunung ana ing Pulo Sumatra, Indonésia. Ing sisih lor wewatesan karo Sumatra Kulon, ing sisih Wétan karo Jambi lan Sumatra kidul, sisih kidul wewatesan karo kutha Lampung.Uga katata sajeroning 8 kabupatèn lan 1 kutha.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bengkulu Kidul
  2. Kabupatèn Bengkulu Lor
  3. Kabupatèn Bengkulu Tengah
  4. Kabupatèn Kaur
  5. Kabupatèn Kepahiang
  6. Kabupatèn Lebong
  7. Kabupatèn Muko-Muko
  8. Kabupatèn Rejang Lebong
  9. Kabupatèn Seluma
  10. Kutha Bengkulu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]