Bengkulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Bengkulu
ꤷꥍꤲ꥓ꤰꥈꤾꥈ
85px|Lambang
Lambang
Rafflesia arnoldi 2013-12-31 21-48.JPG
Padma raksasa
Locator bengkulu final.png
Kutha krajan Kutha Bengkulu
Tlatah
 - Gunggung ambané 19.788,70 km2
 - Latitude 5º 40' - 2º 0' LS
 - Longitude 100º 40' - 104º 0' BT
Cacah jiwa (2010)
 - Gunggung 1.972.196
 - Pepadhet 100/km2
Pamaréntahan
 - Gubernur Rohidin Mersyah (Plt.)
 - Ketua DPRD Ihsan Fajri
 - Sèkda Sumardi (Plt.)
 - Kabupatèn 9
 - Kutha 1
APBD (2015) n/a (total)
 - PAD n/a
 - DAU n/a
 - DAK n/a
Démografi
 - Étnis Rejang (60,36%)
Jawa (22,31%)
Serawai (17,87%)
Melayu Bengkulu (7,93%)
Lembak (4,95%)
Minangkabau (4,28%)
Sunda (3,01%)
Lain-lain (18,29%) [1]
 - Agama Islam
Kristen Protèstan
Kristen Katolik
Hindu
Buddha
 - Basa Rejang
Malayu Bengkulu
Serawai
Basemah
Kaur
Enggano
Pekal
Indonésia
Zona wèktu Waktu Indonesia Barat (UTC+07:00)
Omah tradhisional Pusako Bubung Limo
Gaman tradhisional Keris Bengkulu
Situs wèb www.bengkuluprov.go.id

Provinsi Bengkulu (Walanda: Benkoelen utawa Bengkulen, Inggris: Bencoolen, Malayu: Bangkahulu) pérangan kidul-kulon pulo Sumatra ya iku provinsi kang dumunung ana ing Pulo Sumatra, Indonésia. Ing sisih lor wewatesan karo Sumatra Kulon, ing sisih Wétan karo Jambi lan Sumatra kidul, sisih kidul wewatesan karo kutha Lampung.Uga katata sajeroning 8 kabupatèn lan 1 kutha.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bengkulu Kidul
  2. Kabupatèn Bengkulu Lor
  3. Kabupatèn Bengkulu Tengah
  4. Kabupatèn Kaur
  5. Kabupatèn Kepahiang
  6. Kabupatèn Lebong
  7. Kabupatèn Muko-Muko
  8. Kabupatèn Rejang Lebong
  9. Kabupatèn Seluma
  10. Kutha Bengkulu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ Indonesia's Population: Ethnicity and Religion in a Changing Political Landscape. Institute of Southeast Asian Studies. 2003. ISBN 9812302123.