Sumatra Lor

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Propinsi Sumatra Lor
Propinsi Sumatra Utara
Lambang Sumatra Lor
Lambang Sumatra Lor
Motto: " "
Péta Sumatra Lor ing Indonésia
Dina Dadi: 15 April 1948
Kutha krajan: Medan
Gubernur: Rudolf Pardede
Jembar
 - Total:

71.680 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

22 Kabupatèn lan 7 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 11.490.453 Jiwa (2005)
+/- -- / km²
Suku: Wong Batak, Wong Nias lan liyane
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Batak lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Sumatra Lor (basa Indonésia: Propinsi Sumatra Utara), iku katata jroning 22 kabupatèn lan 7 kutha. Kutha krajanné ya iku Medan, kutha-kutha liyane: Binjai, Padang Sidempuan, Pematangsiantar, Sibolga, Tanjung Balai lan Tebing Tinggi

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

No. Kabupatèn/Kutha Kutha krajan
1 Kabupatèn Asahan Kisaran
2 Kabupatèn Batubara Limapuluh
3 Kabupatèn Dairi Sidikalang
4 Kabupatèn Deli Serdang Lubuk Pakam
5 Kabupatèn Humbang Hasundutan Dolok Sanggul
6 Kabupatèn Karo Kabanjahe
7 Kabupatèn Labuhanbatu Rantau Prapat
8 Kabupatèn Labuhanbatu Kidul Kutha Pinang
9 Kabupatèn Labuhanbatu Lor Aek Kanopan
10 Kabupatèn Langkat Stabat
11 Kabupatèn Mandailing Natal Panyabungan
12 Kabupatèn Nias Gunung Sitoli
13 Kabupatèn Nias Kulon Lahomi
14 Kabupatèn Nias Selatan Lempongan Dalam
15 Kabupatèn Nias Lor Lotu
16 Kabupatèn Padang Lawas Sibuhuan
17 Kabupatèn Padang Lawas Lor Gunung Tua
18 Kabupatèn Pakpak Bharat Salak
19 Kabupatèn Samosir Pangururan
20 Kabupatèn Serdang Bedagai Sei Rampah
21 Kabupatèn Simalungun Raya
22 Kabupatèn Tapanuli Kidul Sipirok
23 Kabupatèn Tapanuli Tengah Pandan
24 Kabupatèn Tapanuli Lor Tarutung
25 Kabupatèn Toba Samosir Balige
26 Kutha Binjai Binjai Kutha
27 Kutha Gunungsitoli -
28 Kutha Medan -
29 Kutha Padangsidempuan -
30 Kutha Pematangsiantar -
31 Kutha Sibolga -
32 Kutha Tanjungbalai -
33 Kutha Tebing Tinggi -

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumatra_Lor&oldid=1055577"