Kabupatèn Pakpak Bharat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pakpak Bharat
120px
Lambang Pakpak Bharat
Sesanti: "---"
300px
Dina Dadi: 25 Fèbruari 2003
Kutha krajan: Salak
Bupati: Murger Hery Immanuel Berutu
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.218 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

8 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 32.909 jiwa (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Nias lan Basa Indonésia

Kabupatèn Pakpak Bharat iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Salak iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.218 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pakpak Bharat ketata saking 8 kacamatan, 36 kalurahan / désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Salak
  2. Sitellu Tali Urang Jehe
  3. Karajan
  4. Sitellu Tali Urang Julu
  5. Pergetteng Getteng Sengkut
  6. Tinada
  7. Sibagindar
  8. Jambu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]