Kabupatèn Nias

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Nias
120px
Lambang Nias
Sesanti: "---"
300px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Gunung Sitoli
Bupati: Binahati Baeha
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

3.799 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

14 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 678.347 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Nias, wong Batak lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Nias lan Basa Indonésia

Kabupatèn Nias iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Gunung Sitoli iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 6.272 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Nias ketata sajeroning 13 kacamatan, 657 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Afulu
  2. Alasa
  3. Bawolato
  4. Gido
  5. Hiliduho
  6. Idano Gawo
  7. Lahewa
  8. Lolofitu Moi
  9. Lotu
  10. Mandrehe
  11. Namohalu Esiwa
  12. Sirombo
  13. Tuhemberua

Cathetan: Kacamatan Gunung Sitoli dimekaraké dadi kutha otonom # Kutha Gunungsitoli ing taun 2008.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]