Basa Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:Artikel ing krårmå

Indonésiå
Båså Indonésiå
Dituturaké ing Indonésiå
Gunggung panutur 43.000 yuta
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Latin (Alfabèt Indonésiå)
Braille Indonésiå
Status resmi
Basa resmi ing Indonésiå
Regulated by Badan Pengembangan dan Pembinaan Basa
Kodhe basa
ISO 639-1 id
ISO 639-2 ind
ISO 639-3 ind

Båså Indonésiå punikå nagarabåsånipun Indonésia. Båså Indonnesiå punikå sajatosipun carabåså Malayu ingkang dipunpituturaken ing tlatah Indonésiå

Gunggungipun pårå panutur båså Indonésiå sawatawis 200 yutå jiwa.

Swara[besut | besut sumber]

Swarawidya[besut | besut sumber]

Punikå fonèm-fonèm båså Indonésiå. Kapisan punikå tabel fonèm swårå (Ind: vokal) lajeng tabel fonèm wyanjånå (Ind: konsonan).

Swårå
Ngarså Madyå Wingking
Tutup
Tutup-madyaå e ə o
Buka-madyå (ɛ) (ɔ)
Buka a

Båså Indonésiå ugi gadhah fonèm ayun swårå /ai/, /au/, and /oi/.

Wyanjånå (Konsonan)
Labial Apikal Postalveolar Palatal Velar Glotal
Nasal m n
ɲ ŋ  
Plosif p b t d     k g ʔ
Afrikat     ʧ ʤ      
Frikatif (f) s (z) (ʃ)   (x) h
Likwid   l r        
Aproksiman w     j    

Pènget: Swårå antara tåndhå kurung punikå saged dipunwastani silih swara, minångkå wyanjånå antårå tåndhå kurung punikå 'fonèm ampilan' (Ing: loan phonemes) milå punika fonèm-fonèm punikå naming wonten ing tembung-tembung ampilan kémawon.

Paripustaka[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah
Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah

Pasinaon basa Indonésia[besut | besut sumber]

Bausastra[besut | besut sumber]