Basa Bangka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basa Bangka
AsalIndonésia
LaladanPulo Bangka
Panyatur asli
340.000 (2000) (tanpa surya)
Austronésia
Kodhe basa
ISO 639-3mfb

Basa Bangka iku basa kang dituturaké ing Pulo Bangka, Indonésia. Ing taun 2000, gunggung penutur basa iki ngancik 340.000.

Basa Bangka dilebokaké sajeroning kulawarga basa Malayu.

Sawetara dhialèk basa iki antarané: dhialèk Bangka utara, dhialèk Bangka Selatan, dhialèk Bangka Tengah, lan dhialèk Lom atau Belom utawa Mapor.

Pranala njaba[besut | besut sumber]