Basa Bangka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Bangka
Asal Indonésia
Laladan Pulo Bangka
Panyatur asli
340.000 (2000) (tanpa surya)
Austronésia
Kodhe basa
ISO 639-3 mfb

Basa Bangka iku basa sing dituturaké ing Pulo Bangka, Indonésia. Ing taun 2000, gunggung penutur basa iki ngancik 340.000.

Basa Bangka dilebokaké sajeroning kulawarga basa Malayu.

Sawetara dhialèk basa iki antarané: dhialèk Bangka utara, dhialèk Bangka Selatan, dhialèk Bangka Tengah, lan dhialèk Lom atau Belom utawa Mapor.

Pranala njaba[besut | besut sumber]