Menyang kontèn

Basa Bangka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Cithakan:Infobox Language/IPA notice
Basa Bangka
Dituturaké ing Indonésia
Wilayah Pulo Bangka
Gunggung panutur 340.000 (2000)
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2
ISO 639-3 mfb

Basa Bangka iku basa kang dituturaké ing Pulo Bangka, Indonésia. Ing taun 2000, gunggung penutur basa iki ngancik 340.000.

Basa Bangka dilebokaké sajeroning kulawarga basa Malayu.

Sawetara dhialèk basa iki antarané: dhialèk Bangka utara, dhialèk Bangka Selatan, dhialèk Bangka Tengah, lan dhialèk Lom atau Belom utawa Mapor.

Pranala njaba[besut | besut sumber]