Basa Mandar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Basa Mandar, iku minangka anak cawang basa Malayo-Polinesia, dipituturaké déning masarakat suku Mandar sing pusaté dumunung ing Propinsi Sulawesi Kulon, ya iku ing Kabupatèn Mamuju, Polewali Mandar, Majene lan Mamuju Lor. Saliyané ing tlatah kasebut, basa iki sumebar ing pesisir Sulawesi Kidul, Kalimantan Kidul, lan Kalimantan Wétan.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Basa laladan ing Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Mandar&oldid=1027782"