Basa Malayu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Basa Melayu)

Basa Malayu iku paguyuban basa sing dipituturaké ing Nuswantara. Basa Malayu bisa dipérang dadi basa Malaysia lan basa Indonésia. Saliyané iku basa iki bisa dipérang manèh dadi akèh subdhialèk-subdhialèk liyané.

Yèn basa Malayu-Malaysia lan basa Malayu-Indonésia digandhèng, cacahé panembung suda luwih ana 250 yuta jiwa.