Basa Malayu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Basa Melayu)

Basa Melayu iku paguyuban basa sing dipituturaké ing Nuswantara. Basa Melayu bisa dipérang dadi basa Malaysia lan basa Indonésia. Saliyané iku basa iki bisa dipérang manèh dadi akèh subdhialèk-subdhialèk liyané.

Yèn basa Melayu-Malaysia lan basa Melayu-Indonésia digandhèng, cacahé panembung suda luwih ana 250 yuta jiwa.

Cithakan:Basa laladan ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Malayu&oldid=1108466"