Basa Uab Meto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa Uab Meto utawa ingaran basa Dawan, Timor, utawa Atoni, iku anak cawang basa Austronesia sing penuturé watara 600 èwu.

Basa iki dianggo déning masarakat Timor pérangan kulon, mliginé ing wewengkon kabupatèn Timor Tengah Kidul, Timor Tengah Lor lan sapérangan Kupang. Basa iki uga dianggo déning masarakat wewengkon kantong Timor Leste, Ambeno.

Basa Uab Meto ing Ambeno akèh kadayan kosakata basa Portugis, déné ing wewengkon Nusa Tenggara Wétan, kerep kacampur karo Basa Indonésia.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]