Papua Nugini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papua New Guinea
Gendéra
Motto: Unity in Diversity
(Inggris: "Persatuan jroning Keragaman")
Antem: O Arise, All You Sons
Kutha krajan
lan paling gedhé
Port Moresby
Basa resmi Inggris, Tok Pisin, Hiri Motu
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) 2%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 6.097.376 (106)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$13,58 miliar (125)
 •  Per kapita US$2.357 (136)
Valuta Kina (PGK)
Wilayat wektu (UTC+10)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+10)
Kodhé bèl 675
TLD Internèt .pg

Papua Nugini iku sawijining nagara kang dumunung ing bagéyan wétan Pulo Nugini. Nagara iki wewaresan karo Provinsi Papua (Indonésia) ing sisih kulon lan Australia di sisih kidul.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Papua Nugini ing Wikivoyage


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Papua_Nugini&oldid=993257"