Wallis lan Futuna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Collectivité de Wallis et Futuna
Gendéra Wallis dan Futuna
Basa resmi Perancis
Kutha krajan Mata-Utu
Administrator-Superior Xavier de Furst
Présidhèn Majelis Teritori Patalione Kanimoa
Raja Ana telu, miturut adat tradhisional:
Wewengkon
 – Total
 – % air

274 km²
dapat dihiraukan
Padunung
 – Total
   – Kapadhetan

15.351 (2006)
57/km²
Mata uang Franc CFP
Zona wektu UTC+12
Kode telepon 681
TLD .wf

Kepulauan Wallis lan Futuna iku sawijiné komunitas sberang segara (collectivité d'outre-mer) Perancis kang dumunung ing Samudra Pasifik pérangan kidul, ing antarané Fiji lan Samoa. Kapuloan iki dumadi saka telu pulo tropis vulkanis: Wallis (Uvea), Futuna, lan Alofi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna