Tuvalu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tuvalu
Gendéra Lambang nagara
Motto: Tuvalu mo te Atua
(Tuvalu: "Tuvalu kanggo Kang Mahakuwasa")
Antem: Tuvalu mo te Atua
Kutha krajan
lan paling gedhé
Funafuti
Basa resmi Tuvalu, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 11.500 (193)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$12 juta (192)
 •  Per kapita US$1.100 (173)
Valuta Dolar Australia (AUD)
Wilayat wektu (UTC+12)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+12)
Kodhé bèl 688
TLD Internèt .tv

Tuvalu iku sawijiné nagara kapuloan kang dumunung ing antara Hawaii lan Australia ing Samudra Pasifik. Titik paling dhuwur ing antara 114 pulo ing nagara iki dhuwuré mung 5 m sakdhuwuré banyu segara.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tuvalu&oldid=957168"