Tuvalu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tuvalu
Gendéra Lambang nagara
Motto: Tuvalu mo te Atua
(Tuvalu: "Tuvalu kanggo Kang Mahakuwasa")
Antem: Tuvalu mo te Atua
Kutha krajan
lan paling gedhé
Funafuti
Basa resmi Tuvalu, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 11.500 (193)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$12 juta (192)
 •  Per kapita US$1.100 (173)
Valuta Dolar Australia (AUD)
Zona wektu (UTC+12)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+12)
Kodhé bèl 688
TLD Internèt .tv

Tuvalu iku sawijiné nagara kapuloan kang dumunung ing antara Hawaii lan Australia ing Samudra Pasifik. Titik paling dhuwur ing antara 114 pulo ing nagara iki dhuwuré mung 5 m sakdhuwuré banyu segara.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tuvalu&oldid=957168"