Kapuloan Cook

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Cook Islands
Gendéra Kapuloan Cook
(Gendéra
Kapuloan Cook)
(Lambang
Kapuloan Cook)
Basa resmi Inggris
Kutha krajan Avarua
Kepala nagara Ratu Elizabeth II
Gubernur Jenderal Sir Frederick Goodwin KBE
Perdhana Mentri Jim Marurai
Wewengkon 240 km²
Padunung (perk. 2006) 21.388
Didegaké 4 Agustus 1965
Lagu kabangsan Te Atua Mou E
Mata uang Dolar Selandia Baru (NZD)
Zona wektu UTC -10
Kode telpon 682
TLD .ck

Kapuloan Cook iku sawijiné pamaréntahan-dhéwé parlementer dhémokrasi jroning asosiasi bébas karo Selandia Anyar. Kalimolas pulo ing kidul Samudra Pasifik iki ndarbèni jembar wewengkon 220 km². Kutha krajané ya iku Avarua kang dumunung ing Rarotonga, pulo paling gedhé. Sèktor Pariwisata nyetir ékonomi pulo iki minangka industri nomor siji, adoh sadhuwuré sèktor perbankan, mutiara, kalautan lan ekspor woh-wohan. Jinis seni populèr pulo ini ya iku tivaivai, sarupa karo quilt.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


 
Wilayah-wilayah kang nduwé asosiasi sacara bébas karo Selandia Anyar
Gendéra Selandia Anyar
Kapuloan Cook | Niue | Dependensi Ross | Tokelau


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Cook&oldid=972753"