Ékonomi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ékonomi
GDP PPP Per Capita IMF 2008.svg
Kategori umum

Ékonomi mikro • Ékonomi makro
Sajarah pamikiran Ékonomi
Metodologi  • Pendekatan heterodoks

Bidang lan subbidang

Behavioral  • Budaya  • Evolusi
Pertumbuhan  • Pengembangan  • Sajarah
Internasional • Sistem Ékonomi
Keuangan lan Ékonomi kauangan
Masyarakat lan Ékonomi kasejahteraan
Kesehatan  • Buruh  • Manajerial
Bisnis Informasi  • Informasi • Game theory
Organisasi Industri  • Hukum
Pertanian  • Sumber daya alam
Lingkungan • Ekologis
Kutha • Pedesaan  • Kawasan
Peta Ékonomi

Teknik

Matematika  • Ekonometrika
Eksperimental • Neraca nasional

Dhaptar

Jurnal • Publikasi
Kategori • Topik • Ekonom

Portal.svg Portal Bisnis lan Ékonomi

Ékonomi saking basa Yunani: eko(οίκω=griya) kaliyan nemo(νέμω=dhistribusi), punika ngèlmu ingkang nyinauni dhistribusi bahan-bahan ingkang langka. Dhistribusi punika satunggaling "masalah milih". Dados ngèlmu ékonomi punika kasaranipun "ngèlmu milih."

Ngèlmu ékonomi dipunrintis déning Adam Smith saking Skotlandhia ing abad kaping 18. Biasanipun ing jaman samangké ékonomi dipunbagi dados tigang dhisiplin: makro ékonomi, mikro ékonomi kaliyan meso ékonomi.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ékonomi ing Wikimedia Commons.
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ékonomi&oldid=954718"