Basa Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basa Yunani
Ελληνικά Ellinika'
AsalYunani, Siprus
Laladansisih wétan Mediterania
Panyatur asli
15 yuta (tanpa surya)
Status resmi
Basa resmi ing
Yunani, Siprus (lan Uni Éropah)
Diatur déningora ana pengatur resmi
Kodhe basa
ISO 639-1el
ISO 639-2ell (T)
ISO 639-3ell

Basa Yunani Modhèrn utawa diarani Ellenika ing basa asliné ya iku pang dhéwé ing rumpun basa Indo-Éropah. Basa iki bisa lestari èwonan taun. Basa Yunani ing Éropah kaanggep basa klasik sasandhingé basa Latin. Kocap basa Yunani duwé kosakata sing cacahé kurang luwih ana 600.000 tembung.

Basa Yunani ditulis mawa abjad Yunani. Abjad Yunani iki alfabèt sing tuwa dhéwé lan isih digunakaké saiki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Basa resmi Uni Éropah