Basa Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Yunani
Ελληνικά Ellinika'
Asal Yunani, Siprus
Laladan sisih wétan Mediterania
Panyatur asli
15 yuta (tanpa surya)
Status resmi
Basa resmi ing
Yunani, Siprus (lan Uni Éropah)
Diundhangaké déning ora ana pengatur resmi
Sandi basa
ISO 639-1 el
ISO 639-2 ell (T)
ISO 639-3 ell

Basa Yunani Modhèrn utawa diarani Ellenika ing basa asliné ya iku pang dhéwé ing rumpun basa Indo-Éropah. Basa iki bisa lestari èwonan taun. Basa Yunani ing Éropah kaanggep basa klasik sasandhingé basa Latin. Kocap basa Yunani nduwèni kosakata sing cacahé kurang luwih ana 600.000 tembung.

Basa Yunani ditulis mawa abjad Yunani. Abjad Yunani iki alfabèt sing paling tuwa lan isih digunakaké saiki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Basa resmi Uni Éropah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Yunani&oldid=1108438"