Wewengkon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wewengkon iku laladan sing dikuwasani utawa dadi teritorial saka sawijining kadhaulatan. Ing mangsa kapungkur, sawijining wewengkon kerep diubengi déning wates-wates alam, upamané kali, gunung, utawa segara. Déné sawisé mangsa kolonialisme, wates-wates kasebut digawé déning nagara sing nguwasani laladan kasebut, lan sabanjuré kanthi anané nagara bangsa, istilah sing luwih umum digunakaké ya iku wates nasional.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Werna-werna pamérangan nagara