Wewengkon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wewengkon utawa ing sajroning Basa Indonésia: Wilayah kuwi sawijining dhaérah sing dikuwasani utawa dadi teritorial saka sawijining kadhaulatan. Ing mangsa kapungkur, sawijining wewengkon kerep diubengi déning wates-wates alam, upamané kali, gunung, utawa segara. Déné sawisé mangsa kolonialisme, wates-wates kasebut digawé déning negara sing nguwasani dhaérah kasebut, lan sabanjuré kanthi anané negara bangsa, istilah sing luwih umum digunakaké yakuwi wates nasional.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wewengkon&oldid=814968"