Wewengkon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Wewengkon utawa ing sajroning Basa Indonésia: Wewengkon iku laladan sing dikuwasani utawa dadi teritorial saka sawijining kadhaulatan. Ing mangsa kapungkur, sawijining wewengkon kerep diubengi déning wates-wates alam, upamané kali, gunung, utawa segara. Déné sawisé mangsa kolonialisme, wates-wates kasebut digawé déning nagara sing nguwasani laladan kasebut, lan sabanjuré kanthi anané nagara bangsa, istilah sing luwih umum digunakaké ya iku wates nasional.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Cithakan:Werna-werna pamérangan nagara


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wewengkon&oldid=1025748"