Kolonialisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kolonialisme yaiku pangembangan kekuasaan ing nagara.[1] Kekuasaan iki ana loro yaiku manungsa lan wewengkon. Sing njurung kolonialisme duwé panyaruwé yaiku hukum kolonial gawé untung nagara kang dikolonialèkaké kanthi ngembangaké infrastruktur ékonomi lan pulitik kang dibutuhaké kanggo majukaké, lan dhémokrasi.[2] Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya Amérikah Sarékat, Australia, Selandia Baru, Hong Kong, lan Singapura dadi tuladha suksès sawisé kolonialismé.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Kolonialisme(diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)
  2. a b freewebs.com:Kolonialisme(diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)