Kolonialisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kolonialisme ya iku pangembangan kekuasaan ing nagara.[1] Kekuasaan iki ana loro ya iku manungsa lan wewengkon. Sing njurung kolonialisme duwé panyaruwé ya iku hukum kolonial gawé untung nagara sing dikolonialèkaké kanthi ngembangaké infrastruktur ékonomi lan pulitik sing dibutuhaké kanggo majukaké, lan dhémokrasi.[2] Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya Amérika Sarékat, Australia, Selandia Baru, Hong Kong, lan Singapura dadi tuladha suksès sawisé kolonialismé.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Kolonialisme(diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)
  2. ^ a b freewebs.com:Kolonialisme(diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)