Kolonialisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kolonialisme

Kolonialisme yaiku pangembangan kekuasaan ing negara.[1] Kekuasaan iki ana loro yaiku menungsa lan wilayah. Sing ndukung kolonialisme duwé panyaruwé yaiku hukum kolonial gawé untung negara sing dikolonialèkaké kanthi ngembangaké infrastruktur ékonomi lan politik sing dibutuhaké kanggo majukaké, lan demokrasi.[2] Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya Amérika Serikat, Australia, Selandia Baru, Hong Kong, lan Singapura dadi tuladha suksès sakwisé kolonialismé.[2]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Kolonialisme(diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)
  2. ^ a b (id)freewebs.com:Kolonialisme(diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolonialisme&oldid=833828"