Kolonialisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kolonialisme

Kolonialisme ya iku pangembangan kekuasaan ing nagara.[1] Kekuasaan iki ana loro ya iku menungsa lan wewengkon. Sing ndukung kolonialisme duwé panyaruwé ya iku hukum kolonial gawé untung nagara sing dikolonialèkaké kanthi ngembangaké infrastruktur ékonomi lan pulitik sing dibutuhaké kanggo majukaké, lan dhémokrasi.[2] Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya Amérika Serikat, Australia, Selandia Baru, Hong Kong, lan Singapura dadi tuladha suksès sakwisé kolonialismé.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Kolonialisme(diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)
  2. ^ a b (id)freewebs.com:Kolonialisme(diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolonialisme&oldid=1025954"