Sajarah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajarah iku sejatine rekaman kedadéan-kedadéan nyata ing taun kapungkur. Sajarah iku béda tegesé karo istilah babad. Babad tegesé luwih amba, antarané maca aji-aji luhur, kepahlawanan, kejayaan, kegetiran, duka lan lara, pengkhianatan, sajarah, silsilah, epos, legenda, kabèh iku dadi siji.

Kedadéan-kedadéan sing duwé aji kang istimewa ing sajarah manungsa antarané Revolusi Industri, Perang Donya I, Perang Donya II, lan liya-liyané.

Jinis-jinis[besut | besut sumber]

Pembagèyan sajarah iku gumantung saka sudhut pandang utawa cara arep mawas sajarah iku, ning lumrahé bisa dimawas saka kurun wektu utawa jaman saka tilas-tilas utawa piranti sing dianggo manungsa jaman iku.

Sajarah uga bisa dimawas saka sudhut pandang ngèlmu-ngèlmu tartamtu tuladhané:

Sajarah uga bisa dimawas saka sudhut pandang wewengkon utawa kawasan tuladhané:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Cabang ngèlmu sosial