Paléontologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Paleontologi)

Paléontologi iku ngèlmu kawruh sing nyinaoni tetilasan kéwan saka jaman purbakala. Tembung iki asalé saka basa Yunani, ya iku paleon kang tegese tuwa utawa apa-apa kang ana gayutané karo jaman biyèn, ananging ontos iku tegese kauripan lan logos kang tegese ilmu utawa pasinaon, bisa uga dingerteni manawa paleontology iku padha karo paleobiologi ( tegese paleon = tuwa, bios = urip, logos = ilmu ) dadi bisa dijupuk kasimpulan, paleontologi iku ilmu kang nyinaoni utawa ilmu kang njlèntrèhaké babagan sajarah kauripan kang ana ing bumi tuladhané kaya ta kéwan lan tetandhuran jaman biyèn kang wis dadi fosil. paleontologi kagolong ning salahsawijining cabang ilmu saka Biologi.Wong kang nyinaoni babagan iki disebut paleontolog.