Paléontologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Paleontologi)
Jujug: pandhu arah, pados

Paléontologi iku ngèlmu kawruh sing nyinaoni tetilasan kéwan saka jaman purbakala. Tembung iki asalé saka basa Yunani, ya iku paleon kang tegese tuwa utawa apa-apa kang ana hubungané karo jaman biyen, ananging ontos iku tegese kauripan lan logos kang tegese ilmu utawa pasinaon, bisa uga dingerteni manawa paleontology iku padha karo paleobiologi ( tegese paleon = tuwa, bios = urip, logos = ilmu ) dadi bisa dijupuk kasimpulan, paleontologi iku ilmu kang nyinaoni utawa ilmu kang njlentrehaké babagan sajarah kauripan kang ana ing bumi tuladhané kayata kéwan lan tetandhuran jaman biyen kang wis dadi fosil. paleontologi kagolong ning salahsawijining cabang ilmu saka Biologi .Wong kang nyinauni babagan iki disebut paleontolog.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paléontologi&oldid=1054276"