Paléontologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Paléontologi iku ngèlmu kawruh sing nyinaoni tetilasan kéwan saka jaman purbakala. Tembung iki asalé saka basa Yunani, ya iku paleon kang tegesé tuwa utawa apa-apa kang ana gayutané karo jaman biyèn, nanging ontos iku tegesé kauripan lan logos kang tegesé ngèlmu utawa pasinaon, bisa uga dingerteni manawa paleontology iku padha karo paleobiologi (tegesé paleon = tuwa, bios = urip, logos = ngèlmu) dadi bisa dijupuk kasimpulan, paleontologi iku ngèlmu kang nyinaoni utawa ngèlmu kang njlèntrèhaké babagan sajarah kauripan kang ana ing bumi tuladhané kaya ta kéwan lan tetanduran jaman biyèn kang wis dadi fosil. paleontologi kagolong ning salahsawijining cabang ngèlmu saka Biologi.Wong kang nyinaoni babagan iki karan paleontolog.