Jaman watu gedhé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jaman watu gedhé utawa jaman megalitikum iki ditandhai anané watu-watu gedhé sing diwangun (racaké dawa lan lonjong) sing kagunaane ana kaitane karo ritual-ritual rohani.

Jaman iki diwiwiti ing jaman neolitikum (akir jaman watu) lan tumuwuh ing jaman tosan. Pesebaran jaman iki méh merata uga nganti ing Nusantara. Ana 2 tahap penyebaran kabudayan watu gedhé iki ya iku sing digawa déning pendatang-pendatang Proto Melayu lan sing digawa déning pendatang-pendatang Deutro Melayu

Candhi Sukuh uga kalebu tilas saka jaman iki.

Wujud[besut | besut sumber]