Arkéologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Arkéologi saka basa Yunani archaeon (jaman kuna) lan logos (ngèlmu) iku aliran ngèlmu sing nyinaoni barang-barang tinggalan saka jaman mbiyèn. Béda karo sajarah utawa ngèlmu histori sing nyinaoni barang-barang saka buku-buku utawa sumber tetulisan, arkéologi nyinaoni saka patemonan barang-barang utawa uga mau material culture.