Arkéologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Arkéologi saka basa Yunani archaeon (jaman kuna) lan logos (ngèlmu) iku aliran ngèlmu sing nyinaoni barang-barang tinggalan saka jaman mbiyèn. Béda karo sajarah utawa ngèlmu histori sing nyinaoni barang-barang saka buku-buku utawa sumber tetulisan, arkéologi nyinaoni saka patemonan barang-barang utawa uga kasebut material culture.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arkéologi&oldid=804774"