Perang Donya I

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Perang Donya I
WWImontage.jpg
Arah puteran jam: Kalèn ing Palagan Kulon; a Inggris Tank Mark IV nyebrangi kalèn; Kapal perang Angkata Laut HMS Irresistible kèrem sawisé nabrak ranjau ing Dardanéla; Awak Senapan mesin Vickers kanthi topèng gas, lan montor mabur Jerman Albatros D.III
Titimangsa28 Juli 191411 November 1918
PernahÉropa, Afrika lan Wétan Tengah (sedhéla ing Cina lan Kapuloan Pasifik)
Asil Allied victory; end of the German, Russian, Ottoman, and Austro-Hungarian Empires; foundation of new countries in Europe and the Middle East; transfer of German colonies to other powers; establishment of the League of Nations.
Péhak kang perang
Allied (Entente) Powers Central Powers
Pangarep
Leaders and commanders Leaders and commanders
Kurban
Military dead:
5,525,000
Military wounded: 12,831,500
Military missing: 4,121,000[1]
...further details.
Military dead:
4,386,000
Military wounded: 8,388,000
Military missing: 3,629,000[1]
...further details.

Perang Donya I, uga sinebut Perang Donya Pisanan lan Perang gedhé (Great War). Perang donya I diwiwiti ing sasi Agustus 1914 lan rampung sasi November 1918. Sasuwene 4 taun perang kasebut minangka konflik paling gedhe lan paling nggegirisi antarane bangsa-bangsa kang tau dumadi ing donya.

Sumber kedadeyan perang iku yaiku nalika Archduke Franz Ferdinand, putra makutha Austria dipateni dening wong Serbia ing tanggal 28 Juni 1914. Austria ngancem Serbia, sing didhukung dening Rusia. Jerman sisihan karo Austria. Prancis lan Inggris ndhukung Rusia.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. a b Evans, David. Teach yourself, the First World War, Hodder Arnold, 2004.p.188

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Spoken Wikipedia-3