Ruslan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Российская Федерация 
Rossiyskaya Federatsiya
Gendéra Rusia Lambang Rusia
(Gendéra Rusia) (Lambang Rusia)
Sesanti: -
Lagu kabangsan: Gimn Rossiyskoy Federatsii
LocationRussia.png
Kutha krajan
 
Moskwa
55°45′ LU 37°37′ BT
Kutha gedhé dhéwé Moskwa
Abjad resmi Sirilik
Pamaréntah Semi-presidensil
Vladimir Putin
Dmitry Medvedev
Wewengkon
 - Total
 - % Air
Urutan angka 1
17.075.200 km²
0,5%
Padunung
 - perk. Juli 2008
 - Kepadatan
Urutan angka 8
143.420.309
9/km²
Kamardikan
 - Penuh
12 Juni 1990
26 Dhésèmber 1991
PDB (PPP)
 - Total
 - per kapita
perk. 2005
US$2,250 trilyun (Urutan angka 7)
US$15.209
Mata uang Rubel (RUB)
(RUR ora dipigunakaké manèh)
Zona wektu UTC +2 hingga +12
TLD .ru (.su isih dipigunakaké pamaréntah)
Kode telepon +7

Fédérasi Rusia (Basa Rusia: Росси́йская Федера́ция, Alihaksara: Rossiyskaya Federatsiya)Ngenani wuni iki rungokna , utawa Rusia (Basa Rusia: Росси́я, alihaksara: Rossiya) utawa Ruslan[1], ya iku nagara kang amenthang ing sisih wétan Éropah lan saloré Asia. Kanthi wewengkon kang jembaré watara 17.075.400 km², Rusia iku dadi nagara gedhé dhéwé sa donya. Wewengkoné kurang luwih ping pindhoné wewengkon Républik Rakyat Tiongkok (Tiongkok; RRT), Kanada utawa Amérika Sarékat. Sing ndunungi ana ing peringkat kapitu paling akèh ing donya sawisé Tiongkok, India, Amérika Sarékat, Indonésia, Brasil, lan Pakistan.

Peta Rusia

Nagara iki biyèn naté dadi praja gedhé dhéwé ing Uni Soviet. Rusia iku ahli waris utama Uni Soviet; nagara iki marisi 50% jumlah sing ndunungi, 2/3 jembar wewengkon, lan kurang luwih 50% aset-aset ékonomi lan gaman / senjata Uni Soviet. Saiki Rusia berusaha keras kanggo ngraih status minangka nagara adidaya manèh. Sanajan Rusia iku nagara wigati, nanging statusé isih adoh dibandingaké karo status Uni Soviet biyèn.


Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Ruslan ---240---, Ruslan iku saka basa Walanda Rusland utawa basa Jerman Russland.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Subyek-subyek fédheral Rusia.